Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

να τα χάνεις όλα!

σήμερα περπατούσα το σούρουπο στο κέντρο (τι γρήγορα που νυχτώνει πια...) και σκεφτόμουν τη φράση

"τα έχασα όλα"

πιστεύω πως οι περισσότεροι άνθρωποι την έχουμε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές στη ζωή μας

"σε μια νύχτα/σε μια μέρα τα έχασα όλα"

τι είχαμε χάσει αναρωτήθηκα σήμερα τότε που είπαμε τη φράση "τα έχασα όλα";

Σίγουρα κάποιοι όταν χάσανε έναν μεγάλο έρωτα είπαν την παραπάνω φράση. Κάποιοι άλλοι όταν πήραν διαζύγιο. Μερικοί όταν έχασαν τα λεφτά τους. Άλλοι όταν πέθανε κάποιος πολύ αγαπημένος τους. Ίσως για κάποιους το "τα χάνω όλα" να σημαίνει "δεν πήρα πτυχίο". Για μερικους άλλους να σημαίνει δεν είμαι πια υγιής.

Εγώ κάπως έτσι χρησιμοποίησα στη ζωή μου τη φράση "σε μια νύχτα τα έχασα όλα" όταν αρρώστησα, για την ακρίβεια μετά το πρώτο χειρουργείο, όταν ξεκίνησα να γράφω εδώ, σε εσάς. Προφορικά δεν θυμάμαι να έχω πει αυτή τη φράση (ίσως κάποια στιγμή στη "Σ") αλλά σίγουρα την εχω γράψει εδω. Με το "όλα" βέβαια ενοούσα όχι μόνο την υγεία μου, αλλά και τα γύρω-γύρω, τον κόσμο όπως τον ήξερα ως τότε, φίλους, δουλειά κτλπ. Περπατούσα και σκεφτόμουν σήμερα: "Ποιά ήταν τα όλα ακριβώς"; Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά σκέφτηκα για πρώτη φορά πως ίσως αυτό να μην υπάρχει στη ζωή και κακώς χρησιμοποιούμε τη φράση. Το ΟΛΑ είναι λάθος. Η ζωή έχει τόοοοοοοοσααααααα πολλά που δύσκολα τα χάνεις ΟΛΑ! Είναι καθαρά σχήμα λόγου. Χάνεις την οικογένειά σου; Έχεις τους φίλους. Χάνεις τους φίλους; Έχεις την οικογένεια.Θέλω να πω, πως η ζωή είναι τόσο γεμάτη, είναι άλλο τόσο πολύπλευρη και πολύχρωμη που δεν μπορεί, όταν χάνεις κάτι, έχεις κάτι άλλο! Σίγουρα τίποτα δεν σου γεμίζει το κενό, γιατί ότι έχασες σε πονά, αλλά και πάλι έχεις κάτι! δεν χάθηκαν ΟΛΑ!Απλά όταν σου έρθει η δυσκολία, και είναι μεγάλη, τότε νιώθεις πως με αυτό που σου ήρθε, ή με αυτόν που έχασες, τα έχασες όλα! Όμως δεν τα έχεις χάσει όλα. Αν το σκεφτείς καλά, έχεις πάντα κάτι για να σε κρατάει στη ζωή. Κι αν σε έναν χωρισμό για παράδειγμα νιώθεις πως τα έχασες όλα, φαντάσου τι μπορεί να νιώσεις όταν αρρωστήσεις ή όταν δεις μια σημαντική αλλαγή στο σώμα σου. Χρειάζεται ψυχραιμία, δεν είμαι προληπτική αλλά ναι, νομίζω είναι καλό να αποφεύγουμε τη φράση "τα έχασα όλα" με το παραμικρό. Αν έρθει κάτι μεγάλο δλδ τι θα πούμε;;; Και πάλι, και το μεγάλο να έρθει να θυμάστε πως δεν μπορεί, πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν χάθηκε μαζί με όλα όσα φύγανε απο τα χέρια σας. Κάτι θα υπάρχει δεν μπορεί! 

 ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!









2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με παιρνει μια παλια φιλη χθεςκαι μου λεει..δε μπορεις να φαντασθεις τι τραγωδια βιωνω,εχω τη μαμα μου στο Κατ(91 ετων)με σπασμενο ισχιο!Ε..της απαντω ,το δικο μου προβλημα ειναι μαλλον μικροτερο,μολις χειρουργηθηκα για καρκινο μαστου και εκανα τη πρωτη χημειο!
Αφροδιτη

Sweet December είπε...

για Αφροδίτη

έτσι είναι! σε κάθε τους πρόβλημα οι φίλοι μας θεωρούν πως είναι το τέλος του κόσμου, μπορεί και να μην έμαθαν τίποτα απο εμάς, μπορεί και να έμαθαν κάτι αλλά να το ξεχνούν στην καθημερινότητά τους...ποιός ξέρει...ίσως να μη μάθουμε και ποτέ, φαντάζομαι λίγοι θα θέλουν να συζητήσουν μαζί μας τι τους έμεινε απο την περιπέτειά μας!
κρίμα :-/