Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

καλό μήνα με ένα παράπονο!

Είδα σήμερα την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Αξίζει να το δεις» η οποία έκανε Link (ζωντανά δλδ) με την Μαρία Ιωαννίδου. Η τελευταία πρόσφατα χειρουργήθηκε και αν και δεν το λέγανε εξ αρχής το μυαλό μου πήγε κατευθείαν σε Καρκίνο Μαστού, και έπεσα μέσα.
Η κυρία Ιωαννίδου εμφανώς φορτισμένη σε πολλά σημεία της συνέντευξης έφτασε στο αποκορύφωμα της φόρτισης όταν είπε «και Τατιάνα είναι πολύ σημαντικό να πούμε πως» και κατεβάζει λίγο το ήδη σκαφτό «χαμόγελο» της μπλούζας της «να πούμε πως μπήκα με 2 και βγήκα με 2» και εκεί ακολούθησαν κάποιοι λυγμοί. Το μόνο που έσωσε το περιστατικό που σας διηγήθηκα είναι πως η Τατιάνα της είπε «να πούμε όμως πως σήμερα υπάρχει η πλαστική χειρουργική και κάνει θαύματα και είναι πολλές γυναίκες που έχουν κάνει μαστεκτομή και ζουν μια χαρά». Η Ιωαννίδου όμως συμπλήρωσε «Τατιάνα μου εγώ δεν μπορούσα αυτό το σακατιλίκι» (ταραμμμμμμμ! Το πρώτο εγκεφαλικό για μένα) και συνέχισε «για μας τους καλλιτέχνες η εξωτερική μας εμφάνιση είναι πολύ σημαντική» (ταραραραμμμμμ!) «επίσης, το είχα ζήσει με τη μαμά μου και δεν ήθελα αυτή τη θέα επάνω μου, αυτή την καμένη γη» (ταραραραραρααααααααμ!)
Το τελευταίο θεωρώ πως ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
Πραγματικά λυπάμαι για την γυναίκα και την ταλαιπωρία της, γιατί ξέρω από πρώτο χέρι τι την περιμένει, θέλω όμως να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Υποτίθεται πρώτον πως οι καλλιτέχνες είναι πιο open-minded από εμάς τους κοινούς θνητούς και δέχονται την διαφορετικότητα πιο εύκολα…Δεύτερον, το να χάσεις έναν μαστό δεν είναι «σακατιλίκι» εγώ έζησα 15,5 μήνες χωρίς τον δεξί μου μαστό και κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Επίσης, όταν μιλάμε για θέμα υγείας, ζωής και θανάτου…δεν χρειάζεται να στεκόμαστε σε κάτι που δεν είναι ζωτικό όργανο. Οκ καταλαβαίνω τα περι σεξουαλικότητας και θηλυκότητας αλλά δεν βλέπω γιατί μια γυναίκα παύει να είναι σεξουαλική αν της λείπει ένας μαστός; Δεν μπορεί δλδ να τονίσει άλλα μέρη του σώματος;;; Πρέπει σώνει και ντε να έχει τα «μαστάρια» σε κοινή θέα για να ρίξει τον γκόμενο ή να είναι ποθητή (εξάλλου μετά από κάποια ηλικία καταντάει κιτς η ανοιχτή μπλούζα); Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος στον οποίο κλείσανε τη γυναίκα, και η γυναίκα αντί να κάνει προσπάθειες να βγει από κει, παραμένει χωμένη εφόρου. Η γυναίκα δλδ πρέπει να είναι σέξι στο μαξιμουμ, να έχει δυο μαστούς και να γέρνει στο μπαρ με κολλητό μπλουζάκι, να φοράει μίνι φούστα και ποιος ξέρει πόσα είναι τα υπόλοιπα στανταρτς. Δηλαδή τι μήνυμα περνάει εδώ; Πως οι γυναίκες που έχουν μαστεκτομή είναι για τον καιάδα; Ξέρετε πόσες δεν έχουν ένα μαστό αλλά έχουν υπέροχους συζήγους που τις λατρεύουν; Δεν συγχωρώ στην κυρία Ιωαννίδου την άνεση με την οποία είπε αυτές τις κουβέντες, έστω και για την πιθανότητα ότι την άκουγαν εκείνη την ώρα 2-3 γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή. Πώς να νοιώσουν εκείνες οι γυναίκες;;; Είναι πολύ εύκολο να χαρακτηρίζεις μια περιοχή «καμένη γη»…όταν είναι ξένη, όταν όμως είναι δική σου τότε να είστε όλες σίγουρες, σε σύντομο χρονικό διάστημα (μετά το σοκ) την περιβάλεις με αγάπη, τη σέβεσαι, τη φροντίζεις και τη μοιράζεσαι μόνο με αγαπημένα σου πρόσωπα.

Η ουλή μας κορίτσια, είναι σημάδι μιας μεγάλης μάχης, δεν είναι άσχημη, κρύβει πόνο, κρύβει δάκρυ και ένα θάρρος ανομολόγητο!

10 σχόλια:

Ανθούλα είπε...

Πες τα χρυσόστομη!!!Συμφωνώ απόλυτα με ό,τι γράφεις.
Και εγώ θα ήθελα να μην είχα υποστεί την μαστεκτομή αλλά χαλάλι...
Το γεγονός ότι είμαι ακόμα ζωντανή άξιζε την απώλεια του στήθους μου!!
Αν είναι να μας αγαπά κάποιος , ας το κάνει για την προσωπικότητα μας, το μυαλό μας και το χαμόγελο μας.
Αν είναι να μας αγαπά για το "ΚΡΕΑΣ" ας λείπει!!!

Κορίτσια να είμαστε όλες καλά έστω και χωρίς στήθος!!!!!!!!!!!!!!!
Πολλά φιλιά

Sweet December είπε...

για Ανθούλα

μα έτσι είναι!Χαίρομαι που συμφωνούμε!Αι στο καλό, τι είναι πια αυτό το στήθος!Σημασία έχει ο άνθρωπος!φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα..Το θέμα ειναι να βρούμε και να δούμε την ομορφιά μέσα μας..αν το δουμε εμεις τοτε θα το δουν και οι αλλοι. Αν μένουμε στο εξωτερικο περιβλημα τοτε...χάσαμε. Πρώτοι εμείς..Να αγαπαμε τον εαυτο μας για αυτο που ειμαστε μεσα μας.Δυστηχώς υπαρχουν γυναικες που εγκλωβιζονται στην εξωτερικη εικονα τους. Περιμένουν να δουν πώς θα τους δουν και αξιολογησουν οι αλλοι για να σχηματισουν και οι ιδιοι αποψη για τον εαυτό τους. Πρώτα ομως πρεπει εμεις οι ιδιες να ξερουμε τι αξιζουμε, ποια ειναι η ομορφιά μας. Η ομορφιά μου δεν ειναι το στηθος μου - δεν ειμαι το στηθος μου. Ειμαι φορεας του γονιδιου BRCA-1 και εκανα προφυλακτική μαστεκτομή και αποκατασταση. Αποφασισα να προβω στην συγκεκριμένη επεμβαση χωρις να νοσω γιατι ετσι μειωσα 90-95% την πιθανότητα εμφάνισης της νοσου. Αντι να κανω μικρες επεμβάσεις να αφαιρω καθε φορά τα υποπτα ογκιδια που μπορει να μεταλασσονταν σε κακοηθη αποφαισα και πριν 3 μηνες εκανα μια "καλή" επεμβαση και ησυχασα. Και αντιθετα απο αυτο που φοβοταν οι περισσοτεροι του κοινωνικου μου περιβαλλοντος, δεν επαθα καταθλιψη απο την προφυλακτικη μαστεκτομη & αποκατασταση. Το αντιθετο: εχω ηρεμησει ψυχικά γιατι δεν εχω το φοβο μηπως τα καλοηθη ογκιδια εγιναν κακοηθη. Και συμφωνω απολυτα. Οι ουλες που εχουν αντικαταστησει τις θηλες μου, μου θυμιζουν οτι ειμαι δυνατη. Και οτι πανω απο ολα αγαπω τον εαυτο μου κ αι τον προφυλάσω. Αν θελει καποιος να με αγαπησει, να με αγαπησει για αυτο που ειμαι.
συγνώμη για το μεγάλο post αλλά συγχυστηκα με αυτα που διαβασα οτι ελεγαν στην εκπομπή. Δεν βλέπω tv και δεν το ειχα δει)
πολλά φιλια σε ολες!

BRCA-1

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το κιτς σε μεγάλη ηλικία ξαναπέστο. Εγώ το θεωρώ κιτς και σε μικρή ηλικία. Αλλά αυτές οι γυναίκες έχουν υπόσταση μόνο λόγω της βυζοχαράδρας τους. Δεν έχουν τίποτα άλλο να δείξουν (προσωπικότητα μηδέν)και δείχνουν βυζί. Πολλές φορές το σκέφτηκα βλέποντας βυζοχαράδρες, τι οδυνηρό θα είναι για αυτές μια πιθανή μαστεκτομή. Αφού δεν υπάρχει μυαλό ή άλλα ψυχικά προσόντα, σκεφτείτε το ''δράμα'' αυτών των γυναικών;
Δεν είδα την εκπομπή, αλλά απορώ πώς ένα τέτοιο μυαλό, σαν τον άντρα της, παντρεύτηκε αυτό το βούρλο. Έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο μυαλό κουβαλάει.

Sweet December είπε...

για BRCA-1

ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!1000 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ!ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΘΕ ΤΑΜΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!ΕΥΓΕ!

καλά κάνεις και γράφεις και εδω και όχι μόνο στα mails,για να διαβάζουν και οι υπόλοιποι πως υπάρχουν άτομα σαν και εσένα που βάζουν τη λογική πάνω απο το συναίσθημα, που σκέφτονται πρώτα να έιναι καλά και μετά "όμορφες". Εξάλλου η ομορφιά δεν είναι τίποτε άλλο παρα η αύρα μας κορίτσια,το χαμόγελο στα χείλη μας κάθε που μπαίνουμε σε ένα χώρο!
φιλιά πολλά! τα καλύτερα σου εύχομαι!Μια ζωή διχως νοσοκομεία και θεραπείες ;-) την κέρδισες άλοστε!:-*

για Sundy

τι να πεις....συμφωνω, καλό είναι να καλλιεργούμαστε μη μας συμβεί και κάτι και χάσουμε τα looks μας και δεν μπορούμε να βρουμε την ισσοροπία μας αν την στηρίζουμε μόνο στην εμφάνιση!
φιλάκια

me είπε...

Φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σας. Δεν την είδα την εκπομπή.
Προσωπικά έχω κάνει μαστεκτομή, το ζω και με τη μητέρα μου και δεν με νοιάζει καθόλου. Προς το παρόν ούτε την αποκατάσταση σκέφτομαι. Το μόνο που επιθυμώ είναι να είμαι καλά και να ζήσω μέχρι τα βαθιά μου γεράματα με το ένα μου στήθος.
Η αξία του ανθρώπου είναι στην ψυχή, στην καρδιά και όχι στο κρέας!!
πολλά φιλιά

ΝΙΚΟΛΕΤΑ είπε...

ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΧΩ ΡΕΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΡΕΙΝΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΝΒΩ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΙΟΑΝΝΙΔΟΥ ΑΝΩ ΡΙΜΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ...Η ΦΡΑΣΗ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΩΓΗΚΑ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΚΛΑΨΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΜΟΥ ..ΕΚΛΑΨΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ,ΕΚΛΑΨΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΙΜΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ..ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΤΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΝΩΔΥΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΡΙΜΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ..

Sweet December είπε...

για B.

Η αξία του ανθρώπου είναι στην ψυχή, στην καρδιά και όχι στο κρέας!!

Πόσο δίκιο έχεις!Όσοι βλέπουν επάνω μας το κρέας,πόσο επιφανειακοί άνθρωποι είναι...άνθρωποι που στην πρώτη δυσκολία θα μας αφήσουν γιατί δεν θα είμαστε αυτό που θαύμασαν και ερωτεύτηκαν...!

για NIKOLETA

έτσι ακριβώς όπως τα λες! Η μαστεκτομή δεν ήταν το χειρότερο στην ταλαιπωρία μας, τόσες θεραπείες, τόσα βάσανα στο κεφάλι μας!Μακάρι να μου κόβανε τον μαστό και να μην είχα θεραπείες,θα ήμουν πιο ήρεμη!

φιλάκια!Ψηλά το κεφάλι σε όλα!

simela είπε...

καιρό είχα να σε διαβάσω και χάρηκα που σε ξαναβλέπω...
την εκπομπή δεν την είδα (την πέταξα την τηλεόραση πριν 3,5 χρόνια και σώθηκα από το στρες...) αλλά την κατάλαβα με τα γραφόμενά σου!
λυπάμαι που οι γυναίκες κατάφεραν να δώσουν το μήνημα στους άνδρες ότι ήμαστε ωραίες μόνο με βυζιά και κόλους κι έτσι χάσανε (και οι άνδρες και οι γυναίκες) το ουσιώδες: τον εσωτερικό μας πλούτο!
να είσαι καλά, πάντα καλά!

Sweet December είπε...

για simela

πόσο δίκιο έχεις...χάσαμε το "μέσα" μας και το πληρώνουμε με το "έξω" μας, όσο ακριβά γίνεται!