Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού!

Επειδή πέρα απο τα κανάλια, τις αφίσες, τις συναυλίες και τους επίσημους συλλόγους καρκινοπαθών υπάρχουμε κι εμείς, οι πάσχοντες και οι συμπάσχοντες στο internet, στη blogoσφαιρα δείτε τι όμορφη σκέψη ήταν αυτή και πάρτε μέρος. 

"Το 2008 η Χριστίνα Εμμ. Γεωργαλλή τότε ένα μικρό κορίτσι, πτυχιούχος λογοθεραπεύτρια σήμερα, με πολλές ευαισθησίες ξεκίνησε ένα blog, αφιερωμένο στην ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Μπορείτε να το δείτε εδώ http://xristinagewrgallhdeitetikataferame.blogspot.gr/. Στόχος είναι να δείξουμε στους ανθρώπους που κάποιος δικός τους έχει πληγεί από αυτή την ασθένεια ότι νοιαζόμαστε αλλά και να ενημερωθούμε όσο γίνεται καλύτερα. Η μέρα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού 25/10 έγινε ομάδα στο Facebook και πλέον τρέχει όλο το χρόνο. Και αυτό γιατί η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές. Σας καλούμε λοιπόν στο Facebook να αναρτήσετε κάτι ροζ η οτιδήποτε ενημερωτικό αφορά το γεγονός αυτό. Όσα πιο πολλά ξέρουμε για τον εχθρό, τόσο πιο εύκολα θα τον νικήσουμε. Ας δείξουμε έστω και από εδώ ότι δεν αδιαφορούμε για τον πόνο του άλλου. Και δεν αφορά μόνο τις γυναίκες . 
Και οι άντρες φοράνε ροζ. http://mikroimegaloi.gr/blog/roz-gipsos-agori
Επίσης, μπορείτε σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, δημοσιεύοντας τη φωτογραφίας σας με hashtag ‪#‎Ηελπίδαέχειχρώμαροζ‬., να αναφερθείτε στην ομάδα και στην προσπάθεια! (Έτσι, αν κάνουμε κλικ, θα υπάρχουν εκεί όλες οι φωτογραφίες συγκεντρωμένες)"

"H Ελπίδα έχει χρώμα ροζ" βρείτε το στο Facebook! Ήδη ανέβασα τη δική μου φωτό.


Κάποιοι γκρινιάζουν πως "έγινε μόδα". Βραχιολάκια, δρόμοι, κορδελάκια, ομιλίες, εκπομπές. Οκ, ο καρκίνος του μαστού είναι πολύ πιο γκρι και μαύρος απο τη ροζ κορδέλα του αλλά...έστω και 10 γυναίκες να ευαισθητοποιηθούν και να ξεκινήσουν να ψάχνονται μέσω της καμπάνιας, είναι επιτυχία!!!!!! Εγώ που το βίωσα στα 27 μου, τότε που δεν ασχολούνταν τα ΜΜΕ με αυτό, είχα πλήρη άγνοια του τι μπορεί να είναι κάτι σκληρό στο στήθος μου. Σας πληροφορώ πως αν έπιανα τώρα τον τότε όγκο μου θα πήγαινα σίγουρα μέσα στην εβδομάδα για έλεγχο σε γιατρό. Μαύρα μεσάνυχτα είχα τότε. Ακούστε με και στηρίξτε το παραπάνω, αξίζει! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: