Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Athens, here I come!

Ξύπνησα σήμερα νωρίς νωρίς και ετοιμάζω βαλίτσα (με καλοκαιρινά πια) για Αθήνα. Οι μήνες πέταξαν, πρώτη φορά κατέβηκα Αθήνα για να δω το γιατρό μια Νοεμβριάτικη μέρα. Έκανε πολύ κρύο, ίσως ήταν ένα από τα πιο κρύα απογεύματα στην Αθήνα τότε. Και σκοτάδι, σκοτάδι από νωρίς…
Σήμερα είναι πια Μάιος! Τι διαφορά! Έξω έχει ζέστη και έναν ήλιο λαμπρό που πάει για ύπνο αργά! Και η ζωή συνεχίζεται ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα. Και η ζωή αποκτά χρώματα κάθε λογής. Αποκτά τα χρώματα της άνοιξης η οποία φωνάζει από κάθε γωνιά.

Φεύγω σήμερα το μεσημέρι για Αθήνα. Είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβρη που το εισιτήριο μου είναι χωρίς επιστροφή. Θα μείνω στην πρωτεύουσα ως τις 10/6 περίπου για την τελευταία φάση της θεραπείας μου (ακτινοθεραπεία). Λυπάμαι που αφήνω τον τόπο μου τώρα που ομορφαίνει λόγω της εποχής αλλά ελπίζω να βρώ πολλές ομορφιές και στην Αθήνα.
Λοιπόν…επειδή πρέπει να κοιτάζω μπροστά γιατί «αν πας σε κάποιο τόπο καλύτερα να μιλάς για τον τόπο αυτό, όχι για εκείνο που άφησες» περιμένω τις προτάσεις σας για Αθήνα. Έχω σκοπό να ξεχυθώ στους δρόμους, για θέα, αξιοθέατα, γκαλερί, μουσεία, μουσικές σκηνές και ότι άλλο θα μπορούσε να μου προσελκύσει το ενδιαφέρον!

(Υ.Γ: θα σας γράφω όσο πιο συχνά μπορώ!)

11 σχόλια:

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

καλημέρα.
καταρχήν ελπίζω να έχει μάζί τον υπολογιστή και να μας ενημερώνεις για τα πάντα.
μιας και θα είσαι μέρες στην αθήνα θα έχεις πολλές ευκαιρίες.
ένα απο τα αγαπημένα μου μέρη που πραγματικά με ξεκουράζουν και νοιώθω σαν τουρίστρια είναι η ελευσίνα. αυτή η περιοχή αν και θεωρείται κατώτερη είναι απο τις ομορφότερες πόλεις. να πας ένα απογευματάκι να περπατήσεις μπροστά στα αρχαία και να πιείς ένα καφέ. πραγματικά θα χαλαρώσεις.
είναι η πρώτη πρόταση που σου κάνω γιατί είναι το πρώτο που σκέφτομαι να πάω όταν θέλω να ξεκουραστώ. θα σκεφτώ και άλλες προτάσεις και θα σε ενημερώσω.
καλό ταξίδι

Roadartist είπε...

Αχχχχχχχχχχ θα βρεις παρα πολλα να σου αρεσουν και εδω!! Να πας παντου!!! Σε μουσεια, θεατρα.. αν θες μπορω να σου προτεινω τα καλυτερα :))) Περνα μια βολτα απο το blog να δεις λουλουδια :) και να παρεις ιδεες για πολιστικες εξορμησεις. Σε φιλω, καλως να μας ερθεις :))))

Sweet December είπε...

για πρασινη κλωστη δεμενη

Σ'ευχαριστώ για την πρόταση. Δεν έχω πάει,έχω πάει στο Λαύριο...μοιάζουν;Ναι θα έχω πρόσβαση στο ιντερνετ φυσικά!Φιλάκια!

για roadartist

Σ'ευχαριστώ!Θα πάρω τότε πολλές ιδέες απο σένα ;-) Είμαι σίγουρη ότι θα βρω πολλά,όντως!Φιλιάααα

ria είπε...

ένα απόγευμα θα σου κάνω ξενάγηση στην ακρόπολη και ένα άλλο θα σε πάω στο σούνιο

επικοινώνησε μαζί μου μέσω e mail
agroria@gmail.com

σε περιμένω και από κοντά θα σου πω και άλλα ιν μέρη!

κερνάω και σπιτικό παγωτό στη βεράντα μου με θέα όλη την αθήνα!

σε περιμένω!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Εφημερίδες που διανέμονται δωρεάν σε διάφορα σημεία της Αθήνας (Ομόνοια κ.α.), αν παίρνεις ΄και Αθηνόραμα...δεν πρόκειται να σου ξεφύγει τίποτε...

Καλώς να μας έρθεις και με το καλό να ξαναγυρίσεις στην όμορφη βάση σου, ξέγνοιαστη, χαρούμενη, ελεύθερη και προ πάντων ΥΓΙΗΣ!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ILive2LoveMe είπε...

Καλώς να έρθεις λοιπόν! Και αληθινά και η Roadartist έχει πολύ καλές ιδέες είναι γεγονός! Άλλα και ο καθένας από εμάς θα σου δώσει μια ιδέα πιστεύω. Εγώ πάλι μ'αρέσει να περπατάω στην Πλάκα, και όχι μόνο, το Θησείο το Μοναστηράκι όλη την παλιά Αθήνα , ότι με ταξιδεύει, κέντρο-απόκεντρο. Υπάρχουν όμως πολλές άλλες ομορφιές. Ζούμε σε τσιμεντούπολη χεχε άλλα έχουμε και τα όμορφά μας. Να προσέχεις να περνάς καλά, να γυρίσεις πίσω υγιής και να είναι το τελευταίο! Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

nikiplos είπε...

Είμαι σίγουρος ότι θα βρεις τέλεια μέρη να περάσεις όμορφα... καλή διάθεση χρειάζεται μόνο... Βέβαια για μένα η Αθήνα (που μου λείπει) είναι αυτό το "άρωμά" της... αλλά δε βαριέσαι... Από Σύνταγμα, Πλάκα, Μοναστηράκι, Ερμού, Γκάζι, μέχρι τη Γλυφαδούλα που ακόμη ο καιρός επιτρέπει να περπατήσεις στην προκυμαία, όλα είναι όμορφα... Όχι τέλεια, αλλά με καλή διάθεση...
Να περάσεις όμορφα και τα φιλιά μου

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

καμιά σχέση με το λαύριο. στην ελευσίνα έχει αρχαία και είναι λίγο πιο περιποιημένη πόλη. έχει και ωραία ταβερνάκια και πολύ ωραίες καφετέριες. δεν είμαι απο εκεί και δεν το διαφημίζω. απλά δούλευα εκεί και τη γνώρισα...

Roadartist είπε...

Συμφωνώ με τους φίλους παραπάνω..
Και με τις περιοχες του nikiplos :

"Από Σύνταγμα, Πλάκα, Μοναστηράκι, Ερμού, Γκάζι, μέχρι τη Γλυφαδούλα που ακόμη ο καιρός επιτρέπει να περπατήσεις στην προκυμαία, όλα είναι όμορφα"

Απλα εννοουσα απο οτι εχω δει μπορω να σου πω μια γνωμη αν τη θες βρε .. Σιγουρα υπαρχουν και οι εφημεριδες οπως εγραψε η γλαρενια, λοιπον εσυ αποφασιζεις. Να περασεις τελεια!! ΔΙΧΩΣ σκεψεις!
Σε φιλω :)

Sweet December είπε...

για ria

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ζεστές σου προτάσεις!Θα ρθώ σε επαφή ;-)
(τέτοια θέα απο τη βεράντα δε χάνεται...!)ΦΙΛΙΑΑΑΑ


για Γλαρένια

Να σαι καλά!Θα ψάξω αυτή την πόλη σύντομα ;-) Φιλάκια!


για ilive2loveme

Σ'ευχαριστώ!Σίγουρα θα βρω ομορφιές και εδώ!Θα τελειώσει και αυτό,που θα πάει..και μετά...θάλασσα και βόλτες και πάλι απο την αρχή...xxxx


για nikiplos

Ναι, το πιστεύω και εγώ ότι θα περάσω όμορφα. Η καλή διάθεση είναι που τα πάντα φτιάχνει!φιλάκια!

Sweet December είπε...

για πρασινη κλωστη δεμενη

Σ'ευχαριστώ για Info ;-)


για roadartist

Κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη βρε!Και εμένα μου αρέσει το κέντρο αν και είμαι σίγουρη ότι η Αθήνα έχει και περισσότερες ομορδιές!Καλό μεσημέρι!