Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΚΕ.Π.Α μάθε για το ποσοστό αναπηρίας σου

 Οι καρκινοπαθείς δικαιούνται κάποιο ποσοστό αναπηρίας. 

το 67% ποσοστό αναπηρίας που είχα εγώ για 5 χρόνια μου παρείχε πάσο μετακίνησης(μισό), μείωση-έκπτωση στην εφορία, κοινωνικό τουρισμό κάθε χρόνο, κάρτα εισόδου ελευθέρας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, διευκολύνσεις στην εργασία μου!

στο παρακάτω Link 
θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες για να καταθέσετε τα χαρτιά σας προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωσή σας και να σας χορηγηθεί το ποσοστό αναπηρίας που σας αντιστοιχεί.

Φέτος βέβαια τα πράγματα είναι "πιο σφυχτά" λόγω των πολλών παρανομιών που είχαν παρατηρηθεί παλαιότερα. Φέτος μου χορήγησαν ποσοστό αναπηρίας μόλις 35%

Είναι κάποια φίλη που να είδε την ίδια διαφορά-μείωση στο ποσοστό αναπηρίας της; Η αλήθεια είναι πως με το 35% δεν έχεις τίποτα απο τα παραπάνω διακιώματα.


4 σχόλια:

sundy είπε...

Γεια σου Sweety,
εγώ το έχω μπροστά μου, αλλά είμαι προετοιμασμένη για μικρό έως καθόλου ποσοστό αναπηρίας. Μου το είχαν πει όταν πέρασα στην αρχή από επιτροπή. Με τον νόμο θεωρείσαι μετά από 5 χρόνια υγιής και δεν δικαιούσαι. θα κάνω την προσπάθεια, αλλά δεν το βλέπω, μόνο για κάποιες μέρες παραπάνω άδεια με νοιάζει. Πληρώνουμε τα του παρελθόντος. Ξέρω πάμπλουτη γυναίκα, η οποία πήρε 3 φορές >67% και από τότε παίρνει σύνταξη του ΟΓΑ, έτσι για χαρτζηλίκι. Άλλη έχει δια βίου 100%, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας, η νόσος πάνω από 15 χρόνια χωρίς υποτροπή. Αυτά ούτε να τα πιάσουνε πια μπορούνε και συ δούλευε για να χαρτζηλικόνοντε κάποιοι παλιοί ''ξύπνιοι''. Στην επαρχία γινόταν κλάμα λόγω μικρού κύκλου και γνωριμιών. Καιρός ήταν να σταματήσει αυτό, αλλά περάσαμε στο άλλο άκρο. Εδώ κόβουν τα ποσοστά από μεταστατικές γυναίκες και τα παίρνουν συντάξεις άλλες χωρίς κανένα πρόβλημα. Αδικία.
Ήθελα να σε ρωτήσω το παραπεμπτικό από τον ασφαλιστικό σου φορέα από πού το παίρνεις, δεν το διευκρινίζει. Το παραπεμπτικό και το παράβολο των 40κάτι ευρώ είναι το ίδιο? Μήπως πάνε στράφι και τα λεφτά για το παράβολο? ίσως και να μην πάω για επιτροπή αν θέλει λεφτά, δεν τους τα χαλαλίζω.
Φιλιά

Unknown είπε...

Χειρουργική επέμβαση του μαστού μείωση, θέλω να είμαι. Ψάχνω για έναν γιατρό από την Τουρκία.
Göğüs estetiği

Sweet December είπε...

δεν ξέρω κανένα γιατρό απο Τουρκία σόρυ!

Ανώνυμος είπε...

Σου εύχομαι από καρδιάς να είσαι πάντα γερή και δυνατή και όλο αυτό να μείνει μια κακή ανάμνηση!Σε ξέρω και από το be strong
Τις ευχές μου σε όλες σας με το ίδιο πρόβλημα. Εκανα αρχικά ογκεκτομή και μετά διπλή ολική μαστεκτομή. "καλά αφού είχες προγραμματισμένο χειρουργείο γιατί δεν κάλυψες τη δουλειά των μηνών που θα λήψεις΄;" τόσο καλά...τόση συμπαράσταση από κάποιους στη δουλειά...Aυτό με τα 5 χρόνια ισχύει ακόμα;Εστω μια΄άδεια από τη δουλειά να δικαιούμαι αυτό το χρόνο;ή τα'χουν καταργήσει;
Μπράβο σου για το site
Τις καλύτερες ευχές μου
Vilma