Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Γύρισα!

Μόλις χθες αργά το βράδυ! Έχω να σας ανακοινώσω ότι όλα πήγαν καλά και είμαι στη βάση μου. Αυτή η θεραπεία κρατάει πιο λίγο από την προηγούμενη. Μείνανε μόνο 2 ακόμη φορές όπως και να χει! Τον Απρίλιο, την πρώτη του κιόλας μέρα θα τελειώσω με τις χμθ μου! Θα έχω συμπληρώσει 8 στις 8! Ακούγεται σαν ψέμα αλλά ο καιρός τρέχει! Και έτρεξε και για μένα και όλους σας φαντάζομαι εκεί έξω.
Πέρασε ο χειμώνας σαν σίφουνας. Δεκέμβρη χειρουργήθηκα και μέσα σε πέντε μήνες ολοκληρώνω τις θεραπείες μου. Ίσως φαίνεται πολύ, δεν ξέρω… από την άλλη νομίζω ότι όλα γίνανε γρήγορα και «ξεμπερδεύω», όσο γίνεται να ξεμπερδέψει κανείς με όλα τούτα. Το κερασ
άκι στην τούρτα όμως ήρθε την προηγούμενη Τρίτη>> Θα κάνω 30 ακτινοβολίες!!! Αυτό σημαίνει ότι δεν τελειώνω τον Απρίλιο :-( Η ιστορία θα πάει λίγο πιο μακριά. Τα νέα με βρήκαν απροετοίμαστη (ήξερα και δεν ήξερα για το αν θα κάνω ακτινοβολίες) δεν περίμενα όμως να κρατήσουν τόσες μέρες. Μετά τη χμθ θα κάνω ένα διάλειμμα κάπου τρεις βδομάδες, μετά έρχεται το Πάσχα και ελπίζω οι γιατρούλιδες να μου το χαρίσουν και να κάνω και εγώ ένα ταξιδάκι προς κάποιο νησί όπως το φαντάζομαι εδώ και καιρό. Οπότε όλο αυτό το break θα με φέρει να ξεκινώ τις ακτινοθεραπείες μου αρχές Μαΐου, στην Αθήνα! Οπότε όλο τον Μάιο Αθήνα (κλαψ-εγώ ήθελα να ξεκινήσω και μπάνια το Μάιο) και μάλλον τερματίζω δεύτερη εβδομάδα Ιουνίου. Όμως το περίεργο είναι ότι δεν αντέδρασα άσχημα στα νέα. Αν μου το είχαν ανακοινώσει νωρίτερα θα αντιδρούσα χειρότερα. Τώρα κάτι μέσα μου με απομάκρυνε απο κάποιους ανθρώπους που θεωρούσα δύναμη στην καθημερινότητά μου. Τώρα κάτι μέσα μου άλλαξε και πατάω πολύ γερά!

Αυτά λοιπόν, το καλοκαίρι αργεί για τη Sweet December. Ίσως είναι και η ειρωνεία του ονόματός μου! Πολύ χειμωνιάτικο έτσι;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Welcome back sweetie!
30 θεραπείες,ναι ακούγεται πολύ αλλά θα δεις θα περάσουν πιο γρήγορα απ'ότι φαντάζεσαι,όπως έγινε και με τις χημειοθεραπείες...Kαι δεν υπάρχει σύγκριση ούτε στην ταλαιπωρία ούτε στην αγωνία,ούτε καν στην ψυχολογία σου.Όπως μόνη σου παρατήρησες έχεις ήδη αποκτήσει πρωτόγνωρη δύναμη!Έπειτα σκέψου και το εξής,έχεις ήδη κερδίσει τις πιο καθοριστικές μάχες ως εδώ και η ακτινοθεραπεία (απ'τα λίγα που καταλαβαίνω,χωρίς να είμαι γιατρός) είναι κατά κάποιο τρόπο ένα μέτρο "οχύρωσης" του οργανισμού σου ενάντια στον κίνδυνο της επανεμφάνισης του "εχθρού"!
Σιγά σιγά κατάφερες να πατήσεις γερά στα πόδια σου,σιγά σιγά θα'ρθει και το καλοκαιράκι που λαχταράς...Μέχρι τότε υπομονή και να'σαι πάντα καλά!
φιλάκια

vpmech είπε...

γλυκε δεκεμβρη

θα συμφωνησω με την προλαλησασα, και οτι κι οι 30 θα περασουν γρηγορα...αφου κι η ιδια το πες πως " για δες πως περασε ο καιρος..."...so, positive thinking παντοτε, χαιρομαστε μαζι με τα πουλακια που μπηκε η ανοιξη ξανα(το προηγουμενο μου θυμισε το τραγουδακι απο το μικρο μου πονι...)και το μονο που κανουμε ειναι να μη σκεφτομαστε τις 30 που ερχονται, αλλα τις μερες μεχρι το μεσο ιουνη...ασε που μαη ειναι πιο κρυα η θαλασσα:-)


κατα τ'αλλα μην αγχεσαι για το μαη στην Αθηνα...ολοι εδω θα μαστε :-)



καλη ξεκουραση και καλα κουλουμα...

Εξύμνoς είπε...

Εγω εχω να ρωτησω κατι. Τι ακριβως ειναι αυτες οι ακτινοβολιες??

καλη σου μερα!
(υποθετω οταν το διαβαζεις ειναι πρωι)

Sweet December είπε...

για vasiliki

Σ'ευχαριστώ!Ναι οι ακτινοβολίες δε συγκρίνονται με τις χμθ.Απο τον κίνδυνο απο ότι λένε ξέφυγα, οπότε οχυρώνομαι τώρα αλλά πόση οχήρωση..!


για vpmech

Καλά κούλουμα!Τα περιγράφεις τόσο ωραία, πολύ αισιόδοξα!


για eximnos

Καλημέρα!Όντως πρωί το διαβάζω!Οι ακτινοβολίες γίνονται στην περιοχή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα (στον ένα μαστό μου δηλ.) για να καφτηριαστεί η περιοχή για παν ενδεχόμενο, μη και ξέφυγε κανα ύποπτο κύτταρο του χειρούργου μου και ξαναπαρουσιαστεί κάτι...Μαρκάρουν την περιοχή που πρέπει να ακτινοβοληθεί και "ρίχνουν".Δεν πονάει μου είπαν,ίσως νιώσω λίγο "κάψημο" όμως. Φιλιά

Μαργαρίτα είπε...

Όλα καλά θα πάνε μάτια μου,
και θα συμφωνήσω με την Βασιλική,
δεν υπάρχει σύγκριση!!
Τα δύσκολα πέρασαν...τώρα απλά
θα υποστείς μια επιπλέον
"φροντίδα" για δικό σου καλό!!
Υπομονή και ο καιρός τρέχει...
Συνέχισε και κοίτα μπροστά..

ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ***

Sweet December είπε...

για μαργαρίτα

αυτό κάνω, όσο μπορώ κοιτάω μπροστά!
Φιλιάαα!

Εξύμνoς είπε...

Τα δυσκολα περασανε! Το εχεις καταλαβει. Το εχουμε καταλαβει κι εμεις! Και χαιρομαι αφανταστα!

Sweet December είπε...

για eximnos

Γειά σου eximne!Νομίζω και εγώ ότι τα δύσκολα περάσανε!Ότι και να γίνει (να μη γίνει καλύτερα..) άλλες δυο φορές μείνανε.