Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Μια ακόμη μέρα

Εδώ είμαι πάλι! Διαβάζω τα σχόλιά σας και ανοίγω αυτό το Blog καθημερινά.

Πλέον μπορώ να πω ότι κουράζομαι εύκολα. Νυστάζω κατα τη διάρκεια της μέρας. Φαντάζομαι είναι η φθορά απο τα φάρμακα. Την επόμενη βδομάδα, τέτοια μέρα κατεβαίνω πάλι Αθήνα για την τέταρτη χημειοθεραπεία στις 1/2.

Ο καιρός περνάει γρήγορα. Όμως ένα περίεργο πράγμα... δεν θέλω να περνάει. Κουράστηκα; ΝΑΙ. Βαρέθηκα; ΝΑΙ. Δε ξέρω πως θα νιώσω όταν όλα αυτά τελειώσουν αλλά νιώθω ότι δεν οφελεί να σκέφτομαι απο τώρα το τέλος. Είναι ψυχοφθόρο το "απο τώρα".
Παρόλα αυτά, σίγουρα δεν το βάζω κάτω. Χθες βγήκα έξω για φαγητό με τη "Σ" αν και δεν πεινούσα. Έχω το σύνδρομο του να προλάβω να βγαίνω τώρα που "είμαι καλά" γιατί μου είπαν ότι μπορεί αργότερα να με ρίξουν τα φάρμακα τελείως και να μη μπορώ να κάνω τίποτα. Ωστόσο δε θέλω να "αποθηκεύω" άσχημες πλήροφορίες. Ούτε θέλω να κουράζω τις φίλες μου. Νιώθω ότι η "Σ" πιέζεται ψυχολογικά αυτό τον καιρό και δεν μπορεί να περνά πολύ χρόνο μαζί μου. Φυσικά δε θέλω να περνά κάποιος χρόνο μαζί μου απο λύπηση ή τύψεις (αν και δεν πιστεύω ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωσή μου). Απλά σκέφτομαι να προσπαθήσω σιγά σιγά να οργανώσω την καθημερινότητά μου και χωρίς τα κορίτσια. Να διαβάζω λογοτεχνία, να βλέπω καμια ταινία, να γράφω.
Το Σαββατοκύριακο θέλω πολύ να φύγω. Να πάω κάπου εκτός της πόλης μου, να μείνω σε ένα ξενοδοχείο μακριά απο το σπίτι μου. Ο καιρός όμως χάλασε και δεν ξέρω αν θα μου το επιτρέψει.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

....''ANTE MH ΦΟΒΑΣΑΙ,
ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ
ΠΟΝΟ ΝΑ'ΣΑΙ, ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ
Η ΖΩΗ, ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΒΑΘΥ ΝΑ
ΠΕΙ, ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ, ΝΑΙ,
ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ
ΣΟΦΟΙ''.............ΕΓΡΑΨΕ
Ο Ν.ΞΥΔΑΚΗΣ. ΣΟΥ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Dr Low είπε...

Δεν θα σε λυπηθεί κανένας αν δεν το επιδιώξεις εσύ. Είναι πολύ καλό να μένεις κάποιες ώρες με τον εαυτό σου και να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν. Επιδή πιστεύω πως όλα θα πάνε πολύ καλά για σενα (κρίνωντας απο την μέχρι τώρα πορεία σου) δες όλη αυτή την περιπέτεια σα μινι διακοπές. Κάνε πράγματα για σενα γιατί σε λίγο καιρό που θα είσαι πάλι καλά δε θα έχεις χρόνο. ΄
Όταν, με το καλό, κάνεις και την τελευταία χημθ θα σου στείλω ένα μεγααααλο φιλί και ένα ακόμη πιο μεγάααααλο μέιλ με τα πράγματα που θέλω να κάνεις. Λεπτό δε θα έχεις ελεύθερο μικρή μου. Να το θυμάσαι αυτό!

lemon είπε...

Να μην "αποθηκεύεις τίποτα" (ότι μένει σε μπαούλα μουχλιάζει), μόνο να ζεις τ ώ ρ α.
Οι φίλοι δεν κουράζονται.
Χαίρομαι που σ ακούω να θέλεις να κάνεις κάτι δημιουργικό. Αυτό είναι η μόνη μας σωτηρία, το μόνο πράγμα που μπορεί να μας "γεμίσει" στη ζωή. Μα -δυστυχώς- συνήθως δεν έχουμε χρόνο.
Σε φιλώ, μην ανησυχείς, να είσαι καλά.

Εξύμνoς είπε...

Κανε οτι τραβαει η καρδια σου!!

Μην νοιωθεις "βαρος". Κανεις λαθος! Αποκλειεται οι κολλητες σου κανουν χαρη οταν βγαινετε! Σε εχουν αναγκη!! Δωσ' τους την ευκαιρια να σε εχουν κοντα τους! Εισαι ενας θυσαυρος!!

Καληνυχτα

Sweet December είπε...

για μπλε

Το είχα ξεχάσει αυτό το τραγούδι...Σοφά λόγια!Να κάνουμε τον πόνο φίλο;Όχι όμως για μια ζωή..ελπίζω όχι..

για el

καλημέρα! Θέλω να "χαράξω" δική μου πορεία. Όσο μπορώ (μέρες που είναι) να έχω τη δική μου καθημερινότητα και να μην ζω αυτή των φίλων μου.Θέλω να μη στρέφεται η μέρα μου γύρω απο την ώρα που θα τις δω γιατί και αυτές έχουν τα δικά τους και τις δικές τους πρωτερεότητες. Περιμένω εκείνο το μεγάλο μειλ σου!

για lemon

Το τ ώ ρ α προσπαθώ και ζω. Δεν κάνω σχέδια για το τι θα γίνει μετά τις θεραπείες. Βλέπω μόνο τα 60 πρώτα μέτρα,αυτά που βλέπει ο οδηγός όταν "τιμονάρει" το βράδυ. Βλέπει μόνο 60 μέτρα αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει απο το να φτάσει στον προορισμό του!

για eximnos

Καληνύχτα και καλό ξημέρωμα. Τι ωραία που τα λες!Λες και οι φίλες μου να με έχουν ανάγκη; Δε ξέρω για τώρα, αλλά πριν σίγουρα με είχαν..!

Μαργαρίτα είπε...

Χάραξε, καλή μου, τη δική
σου πορεία και ασχολήσου
με πράγματα που πραγματικά σ΄ευχαριστούν.. μενοντας πιο πολύ
με τον εαυτό σου, θα ανακαλύψεις
πράγματα για σένα που δεν γνώριζες!
Είμαι σίγουρη πως και οι φίλες σου
σ' έχουν ανάγκη..γι αυτό είναι
πάντα εκεί!!!
Σιγά σιγά θα βρείς την
καθημερινότητά σου κι όλα
θα πάρουν το ρυθμό τους!
Πάντως το να αλλάζεις εικόνες,
τοπία..σίγουρα βοηθάει πολύ!
ζεστή αγκαλιά *

Sweet December είπε...

για μαργαρίτα

Θέλω πολύ να αλλάξω εικόνες και θα το προσπαθήσω το Σαββατοκύριακο!
Φιλιά!

nikiplos είπε...

Καλημέρα... Συμφωνώ με την el, οι φίλοι σου θα νιώσουν οίκτο ή λύπηση μόνο αν εσύ το επιδιώξεις... Θυμήσου όμως όπως σου είχα ξαναγράψει, ότι πρέπει εσύ να φανείς πιο δυνατή από όλους και να παλαίψεις για αυτό που σου αξίζει... μια αξιοπρεπή ζωή!!!

Λοιπόν τα ξενοδοχεία και τα ταξείδια δεν είναι καλά όταν αποτελούν φυγή... Εμένα ποτέ δε μου αρέσει η φυγή...

Να κάνεις βέβαια για να αλλάξεις παραστάσεις αυτό οπωσδήποτε είναι καλό..

Προτείνω να οργανώσεις το χρόνο σου και να βάλεις δραστηριότητες. Ξέρω θα σε κουράζουν από τη μια, από την άλλη θα σε ανταμοίβουν ψυχολογικά (θα πασχίζεις, θα δρέπεις τους καρπούς σου, θα έχεις νίκες). Δεν είναι ανάγκη να βάλεις επίπονες σωματικά δραστηριότητες(πχ Αθλητισμό) Σκέψου ότι σου άρεσε να κάνεις (μουσική, θέατρο, χορός) και δεν είχες το χρόνο ποτέ να το κάνεις, οργανώσου και κάντο! Σου δίνεται ο χρόνος και πρέπει να τον εκμεταλλευτείς προς ώφελός σου...
Διάβασμα, βιβλιοθήκες, εργασίες κάνε πράγματα, γιατί αλλιώς θα αισθάνεσαι κενό το χρόνο σου και το ρόλο σου...

όλα τα ανωτέρω να εξηγούμαστε υπό την προϋπόθεση ότι δεν έρχονται σε αντίφαση με τη διαδικασία της θεραπείας.

Sweet December είπε...

για nikiplos

Μμμ, μου αρέσουν οι συμβουλές-προτάσεις σου. Σκέφτηκα να αρχίσω μια ξένη γλώσσα,ιδιαίτερα...Είχα ξεκινήσει κάποτε που ήμουν στην Αγγλία Ισπανικά αλλά τα σταμάτησα όταν γύρισα Ελλάδα.

Υ.Γ Προς το παρόν δεν βλέπω "φως" για εκδρομή.

roadartist είπε...

Καλησπέρα, νομίζω οτι το καλύτερο που πρέπει να κάνεις το ξέρεις ήδη, να μην "αποθηκεύεις άσχημες πλήροφορίες" και (συμπληρώνω)σκέψεις! Όσο μπορείς. Συμφωνώ με τους προλαλίσαντες. Απο τη στιγμή που εσύ η ίδια είσαι τόσο δυνατή και δεν σε λυπάσαι, κανείς άλλος δεν θα το κάνει! Μακάρι να φύγεις, να πας το ταξιδάκι που θες. Αλλά αν δεν φύγεις και εκτός Αθηνών, προσπάθησε να πας αλλη μια βολτα με το αμάξι προς τη θάλασσα, και ας οδηγήσει άλλος αυτή τη φορά [γιατί εσύ είσαι και επικίνδυνη γκαζιάρα απ'οτι θυμάμαι :))]
Κάνε υπομονή και όταν θα περάσει αυτή η δοκιμασία, τότε θα έχεις όλο το κόσμο δικό σου. Μου άρεσε πάρα πολύ που έγραψες οτι θα διαβάζεις κλπ, αυτό φανερώνει και απο που πέρνεις τόση δύναμη, απο τη ΠΑΙΔΕΙΑ που έχεις. Πολύ χαίρομαι. Σε φιλώ. :)

Sweet December είπε...

για roadartist

Απο ΠΑΙΔΕΙΑ κάτι κάνουμε. Περισσότερο καλλιέργεια μάλλον :-Ρ Βλέπω ότι το "επίπεδό" μου με βοήθησε και με βοηθάει να βγω απο αυτή την κατάσταση.Αλλιώς...
Όσο για την εκδρομή, διανυκτέρευση δε βλέπω...η "Σ" μου άλλαξε τα πλάνα. Ίσως καμια μονοήμερη την Κυριακή.
Σε φιλώ! Η θάλασσα μου αρέσει πολύ!

Giorgio είπε...

Ακόμα και μια μονοήμερη εκδρομή είναι ότι πρέπει!!!

Θα χαλαρώσεις ωραία και καλά και θα πάρεις δυνάμεις για τη βδομάδα που ακολοθουθεί!!!

Και αν τελικά δεν μπορέσεις ένα βιβλίο είναι πάντα μια καλή συντροφιά!!!

Καλό βράδυ!

roadartist είπε...

Ξέρεις πόσο καιρό έχω να φύγω απο την Αθήνα? Δεν φαντάζεσαι.. Και η ημερήσια τέλεια θα είναι!
Και εγώ λ-α-τ-ρ-ε-ύ-ω τη θάλασσα!
Οσο για τη καλλιέργεια, αυτό φαίνεται. :)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Συμφωνώ με τη lemon, να κάνεις ότι εσύ αισθάνεσαι πως σε ξεκουράαζει.
Αυτό ισχύει για όλους μας!!!

Μόνο θα ήθελα να κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να τελειώσει τούτο το στάδιο, γιατί δε θα πρέπει να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με ιώσεις που δίνουν και παίρνουν τούτη την εποχή.
Κάνε οτιδήποτε από τις άλλες επιλογές σου και έχεις μπροστά σου άνοιξη να τρέξεις!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Εξύμνoς είπε...

Αχ μην τα κανεις αυτα!! Μου σφιχτηκε το στομαχι! Δεν σου κανω πλακα!
"Πριν σιγουρα, τωρα δεν ξερω"
Σε παρακαλω ασε τις βλακειες!! Πρεπει να εισαι κοντα τους και τα τις βοηθας!! Φυσικα και σε χρειαζονται!
Ισως καταλαβα τι σου δινει αυτην την αισθηση. Ισως να μην σε παιρνουν τοσα τηλεφωνα, ισως να μην μιλατε οσο μιλουσατε παλια. Τις δικαιολογω ομως. Τωρα ισως δυσκολευονται απεναντι σου γιατι νοιωθουν οτι δεν εχεις ορεξη να ασχοληθεις με τιποτε αλλο εκτως απο το προβλημα σου. Ισως ακομα εχουν κανει ταμπου το θεμα του καρκινου και τελικα εχει μειωθει το ευρος των θεματων που μιλουσατε παλια.
Πρεπει να τους δειξεις οτι κανουν λαθος και οτι θελεις να συνεχισεις τις συνηθειες που ειχες πριν παρουσιαστει το προβλημα!

Ουφφφ ψυχοπλακωθηκα! Χαλια με εκανες! Αντε!

Καληνυχτα και πολλα πολλα φιλια!!

Roadartist είπε...

Εχει δίκιο ο Eximnos δεν ειχα διαβάσει την απάντηση σου.
Μη νιώθεις έτσι. ΟΛΟΙ σε χρειάζονται όσο δεν φαντάζεσαι.
Ρώτα τους για τη ζωή τους, δείξε ενδιαφέρον εσύ πρώτα, να δεις πως θα αλλάξει η στάση τους. Συμφωνώ μπορεί να αισθάνονται περίεργα. Μην νιώθεις σαν να έχεις κάτι που φέρνεις δυσκολία στους δικούς σου ανθρώπους, δεν είναι έτσι. Όλοι έχουμε ανάγκη τους φίλους μας. Και αυτοί όσο εσύ! Πίστεψε το! Δες το έτσι. Φιλιά!

Sweet December είπε...

για giorgio

Καλώς μας ήρθες!Ναι, μια μονοήμερη απο το τίποτα είναι καλή ιδεά.Όσο για βιβλίο,τι προτείνεις;

για roadartist

Είναι αυτό το απέραντο της θάλασσας που μαγεύει. Αυτό το γαλάζιο, το μυστήριο και η δύναμη που κρύβει. Το κύμα και η γαλήνη της...

για Γλαρένια

Τις ιώσεις φυσικά και τις φοβάμαι.Δεν είμαι για κρυολογήματα.Η "Σ" ήταν μια βδομάδα άρρωστη του "θανατά" και αν και μου ήταν δύσκολο να την αποφεύγω,το έκανα...

για eximnos

Sorry αν ψυχοπλακώθηκες,δεν το 'θελα!

για roadartist

Σ'eyχαριστώ για τις σκέψεις σου.Αντε, θα κάνω εγώ το πρώτο βήμα και θα δείχνω ενδιαφέρον!Πάντως το κάνω ήδη. Παίρνω τηλ. κτλπ. Δεν περιμένω απο τους άλλους.

Giorgio είπε...

Σα μαθηματικός προτείνω τα Πυθαγόρεια Εγκλήματα ή το Θεώρημα του παπαγάλου!!!Και τα 2 αρκετά καλά και χωρίς να είναι δυσνόητα!

Επίσης πολύ καλός κατ εμέ είναι και ο Αλχημιστής!