Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Πρωτοχρονιά

Καλή χρονιά φίλες και φίλοι!!!

Και καλό μήνα! Και καλό restart χρονιάς και ζωής και ψυχής! 

Σας εύχομαι φως... στις καρδιές και στο δρόμο σας!


Αν κάτι θα σώσει τον κόσμο πιστεύω πως είναι η ΑΓΑΠΗ! Το έχω ξανα γράψει εδώ, η αγάπη θα σώσει τον κόσμο! Η ΑΓΑΠΗ και η ΠΙΣΤΗ στους ανθρώπους! 

Περάσαμε δύσκολα με τις καραντίνες, με τον κοινωνικό αποκλεισμό, με όλα εκείνα που μας κράτησαν μακριά από τους αγαπημένους μας ανθρώπους, από εκείνες τις αγκαλιές που μας γλυκαίναν τις γωνίες μας. Δεν ξέρω πόσο άλλαξαν οι ζωές μας αλλά άλλαξαν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Οι συνήθειές  μας άλλαξαν, οι ρυθμοί μας άλλαξαν, ψάχνουμε για νέες ισορροπίες ωστόσο ελπίζουμε για τα καλύτερα. 

Αν κάτι χρειάζεται ο άνθρωπος είναι να μη χάσει την ελπίδα αλλά ούτε και την πίστη πως θα βρει τον δρόμο του! Δεν είναι εύκολο να βρεις τον εαυτό σου αλλά πρέπει να ξεκινήσεις, η αρχή είναι το παν! 

Εύχομαι από καρδιάς κάθε ένας από εσάς να βρει τον δρόμο του, να μάθει ποιος/α πραγματικά είναι, να διώξει τα κουτάκια, την κοινωνική καταπίεση, το στρες των "πρέπει" και να διαμορφώσει μια ζωή δική του δίχως να κοιτάζει τη ζωή του άλλου! Διάβασα σήμερα πως οι Φινλανδοί είναι πιο ευτυχισμένοι γιατί ακολουθούν 3 κανόνες«Ποτέ δεν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους γείτονές μας» «Δεν παραβλέπουμε τα οφέλη της φύσης», «Δεν σπάμε τον κύκλο εμπιστοσύνης της κοινότητας». Δηλαδή απλά πράγματα...γιατί να συγκριθώ με κάποιον άλλο; Σάμπως δεν έχω εγώ τη ζωή μου; Γιατί να μην ευχαριστηθώ τη φύση και να μην περάσω χρόνο εκεί εφόσον είναι διαπιστωμένο πως μου κάνει καλό; Γιατί να μην εμπιστευθώ τους συνανθρώπους μου; Γιατί να είμαι καχύποπτη; Μήπως γιατί οι ειδήσεις δεν έχουν τίποτα καλό να μας πουν; 

Σβήστε την τηλεόραση, ανοίξτε το διαδίκτυο και ψάξτε για τις καλές ειδήσεις της ημέρας, όχι γιατί είστε περίεργοι, αλλά γιατί σας αξίζει να δείτε κάτι καλό μέσα στη μέρα. Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη, ποιός/α είστε; Τι βλέπετε στα μάτια σας; Τι βλέπετε στα μάτια των άλλων όταν σας κοιτούν; Οι απαντήσεις είναι μέσα σας! Και είναι εξαιρετικά όμορφο αυτό που διαβάζεις αυτή τη στιγμή. Πάρε ένα σημειωματάριο και γέμισέ το με στόχους, γράψε και σβήσε, βάλε τικ...δες τους μήνες να κυλούν δες τους στόχους σου να πραγματοποιούνται. Για εκείνους που δεν θα δεις να γίνονται πραγματικότητα μη μασάς, ίσως δεν είναι η ώρα τους ακόμα, η ζωή ξέρει...ίσως δεν τους χρειάζεσαι πραγματικά αυτούς τους στόχους που δεν πετυχαίνεις ;-) άσε τη ζωή να σε πάρει από το χέρι...αξίζεις το όνειρο, αξίζεις κάθε ελπίδα που καλλιεργείς μέσα σου, αξίζεις να ζεις και να χαμογελάς πάντα, αλλά και να σκοτεινιάζεις, γιατί η ζωή έχει τα πάντα. Η ζωή χρωματίζεται από καλές αλλά και κακές στιγμές! Είναι στο χέρι σου να κρατάς και να πετάς...ζήσε γιατί...δεύτερη ζωή δεν έχει!

Να εδώ παρακάτω οι Φινλανδοί :-)  

lifo.gr Οι Φινλανδοί και τα σωστά τους


Δεν υπάρχουν σχόλια: