Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Οι τελευταίες μέρες


εδώ στο νησί περνούν με εκδρομές στα γύρω νησιά και χαλάρωση. Την Τετάρτη φεύγω οριστικά από το Βόρειο Αιγαίο. Γυρίζω πίσω στο σπίτι μου. Έχω ήδη πακετάρει και στείλει όλο το σπίτι (με το αμάξι πάνω στο καράβι) και μένει να φορτώσω τη μικρή μου βαλίτσα στο αεροπλάνο και να φύγω και εγώ. Πως πακετάρεις μια ολόκληρη ζωή ενός χρόνου; Οι αναμνήσεις μπαίνουν σε βαλίτσα; Ευτυχώς οι αναμνήσεις έρχονται μαζί μας όπου πάμε δίχως κούτες…
Φέτος ήταν μια χρονιά διαφορετική από της άλλες. Λέω χαριτολογώντας πως η ζωή μου το χρωστούσε, πως η ζωή φροντίζει, και εκεί που μας πετά στα τάρταρα, μας ανεβάζει και πιο ψηλά, και αν είμαστε λίγο καλοπροαίρετοι αυτό το πιο ψηλά όλο και το βλέπουμε ψηλότερα από ότι είναι. Μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω εδώ καινούριους φίλους, να ξανα βρω τη χαρά του βγαίνω έξω, του ρίχνομαι πάλι στη ζωή. Έζησα μόνη μου αρκετούς μήνες, «κράτησα» το δικό μου σπιτικό, δούλεψα, πήρα την ενέργεια του τόπου και των φίλων εδώ.
Καιρός να γυρίσω…πάντα όμως θα σκέφτομαι με αγάπη τούτο το μέρος, και με ένα χαμόγελο θα περνάνε από μπροστά μου τα άτομα που μου άνοιξαν την καρδιά τους στο νησί.
Γυρίζω πλούσια σε εμπειρίες, χορτάτη από το γαλάζιο και την αλμύρα της θάλασσας, από ηλιοβασιλέματα και ανατολές στο Αιγαίο. Ευλογημένος τόπος, έγινε ο τόπος της ελευθερίας μου, της απόδρασής μου από την αρρώστια και όλα όσα με βάραιναν κατα καιρούς. Αφήνω ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου πίσω, να μείνει παρέα για όσους με πλαισίωσαν εδώ, να ενωθεί με την αύρα του νησιού και να παραμείνει εδώ για πάντα!

3 σχόλια:

averfoula είπε...

Γλυκιά Δεκεμβρούλα...
χαίρομαι που διαβάζω πόσο όμορφα περνάς στο νησί, η αλήθεια είναι οτι αν σε διαβάσει κανείς, του φτιάχνεις το απόγευμα με εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις και αναμνήσεις διακοπών.Είμαι σίγουρη πως όσοι νοσούν και σε διαβάζουν θα νιώθουν πολύ καλύτερα με όλες αυτές τις εικόνες μέσα απο τις περιγραφές σου αλλά και απο τις φωτογραφίες.Μην σου φανεί παράξενο αλλά, η ζωή που κάνεις μου φαίνεται δελεαστική.Μπορούσες να το σκεφτείς αυτό το 2007? Χαίρομαι πραγματικά που είσαι καλά και ζεις την κάθε σου μέρα όμορφα, το ίδιο ελπίζω και για όλους τους ανθρώπους που θα τους χτυπήσει αυτή η κωλο αρρώστια την πόρτα τους.Το ασανσέρ να είναι μιας κατεύθυνσης και να είναι ανοδική.
Σ ευχαριστώ για τα κοχύλια, τη θάλασσα, το ουζάκι με τα μεζεδάκια και την αναζωογονητική βουτιά στην τέλεια παραλία.Καλό καλοκαίρι!!!

Ανώνυμος είπε...

καλο σου ταξιδι!
καλη επιστροφη!
κ καλη νεα αρχη..η ζωη σου να'ναι πολυχρωμη κ γεματη απο ανθρωπους κ νεες εικονες!!
φιλια!
alex

Sweet December είπε...

για averfoula

να είσαι πάντα καλά καλή μου. Και εγώ χαίρομαι όποτε μου γράφεις. Ξέρεις, σε όλα τα νησιά που γύρισα έβλεπα πάντα ένα γλάρο (τουλάχιστον) και ξέρεις, σκεφτόμουν πάντα τον δικό σου γλάρο που είναι εκεί ψηλά. Σαν να ερχόταν μπροστά μου για να μου θυμίζει το δώρο που λέγεται ζωή!Όντως, αυτά που ζω τώρα δεν τα είχα σκεφτεί στο παρελθόν...χρώματα, εικόνες, χαμόγελα, άνθρωποι. Ναι, η ζωή δεν με ξέχασε, μου χαρίστηκε και μου χάρισε και πολλές απο τις ομορφιές της. Προσπαθώ να διατηρώ μια καλή ψυχολογία, δεν είναι πάντα εύκολο αλλά σε γενικές γραμμές γίνεται ;-)
πολλά φιλιά, μη με ξεχνάς, να ρχεσαι απο εδώ να ταξιδεύουμε σε μέρη,σκέψεις,συμαισθήματα και τόσα άλλα!

για Alex

σε ευχαριστώ πολύυυυυ! Εύχομαι και η δική σου ζωή να ομορφαίνει απο διάφορα χαμόγελα, να φωτίζεται με λαμπερά χρώματα και να εμπλουτίζεται με μυρωδιές νέες! φιλιά πολλά!