Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ λοιπόν!















Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009!


Κάθε Οκτώβρης είναι μήνας μιας ασθένειας, της δικής μας!

Κάθε 68 δευτερόλεπτα πεθαίνει κάπου στον κόσμο μια γυναίκα με καρκίνο μαστού. Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού σήμερα, που προσβάλλει μία στις δέκα γυναίκες. Η εν λόγω ασθένεια παρά τη συχνότητά της εάν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να θεραπευτεί. Για αυτό και η ενημέρωση είναι αναγκαία. Συγκεκριμένα αν ο καρκίνος διαγνωσθεί πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, το 5ετές ποσοστό επιβίωσης των γυναικών που έχουν νοσήσει ξεπερνά το 95 %.

Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση την μαστογραφία και την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό. (http://www.madata.gr/index.php/diafora/health/45360.html)


Αν ψάξετε στο ιντερνετ θα βρείτε σήμερα πολλά entries για τον Καρκίνο του Μαστού και την παγκοσμια μέρα του! Αν ανοίξατε τηλεόραση θα είδατε σίγουρα το ροζ κορδελάκι που είναι έμβλημα και του Sweet December!

Ας σκεφοτύμε σήμερα όλες τις γυναίκες που πάλεψαν, που ταλαιπωρήθηκαν, που είδαν την εικόνα τους στον καθρέφτη να αλλάζει, που έσπασαν τα νεύρα τους απο τα φάρμακα και τις δυσκολίες. Όλες όσες βρήκαν κουράγιο και χαμογέλασαν, αλλά και αυτές που το έβαλαν κάτω (όλα είναι ανθρώπινα). Ας σκεφτούμε όλες αυτές τις γυναίκες , αζί και όσες "έφυγαν" απο αυτή τη νόσο! Να σκεφτούμε και εμάς, που νοσήσαμε, και να αγαπήσουμε ξανά τον εαυτό μας. Να αφυπνήσουμε όμως παράλληλα και τις υπόλοιπες γυναίκες...Να είναι τυπικές με τις εξετάσεις τους, γιατί μπορούν έτσι να γλιτώσουν μεγάλη ταλαιπωρία.


ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΟΖ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ, ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ! ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΨΙΤ...ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ!







4 σχόλια:

Ανθούλα είπε...

Πολύ σωστά τα λες γλυκειά μου.Και όμως με τόση ενημέρωση , εξακολουθούν να υπάρχουν γυναίκες που αποφεύγουν την αυτοεξέταση και την μαστογραφία γιατί φοβούνται μήπως πιάσουν κάτι. Ξέρω περίπτωση μιας συναδέλφου μου που δεν τολμά να κάνει την εξέταση.Είναι πραγματικά κρίμα!
Μέσα από την ψυχή μου να είμαστε όλες καλά κάθε χρόνο και να φοράμε το ροζ κορδελάκι.
'Ενας ροζ κόσμος...
...ένας κόσμος χωρίς καρκίνο του μαστού.

theognosiamaousidou είπε...

κοριτσιαααααααααααααα ολα καλαααααααααααααααα.

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Χρόνια πολλά και αισιόδοξα!
Σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει τόσο είναι κρίμα να μην γίνεται έγκαιρη διάγνωση!
Πρόληψη και πάλι πρόληψη...
Πρόληψη στον τρόπο ζωής μας, αλλά και πρόληψη μέσω εργαστηριακών εξετάσεων, γιατί η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και οφείλουμε να το προστατέψουμε με κάθε μέσο...

ΜΠΡΑΒΟ σε όλες τις ροζ αγωνίστριες και στο περιβάλλον που τις στηρίζει!

Sweet December είπε...

για Ανθούλα

Δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες έτσι είναι. Και εγώ ενώ το έπιανα δεν ήθελα να πάω στον γιατρό, δεν είχα φόβο...το αντίθετο, έλεγα "δεν έχω τίποτα" μεγάλη βλακεία!

για theognosia

όλα καλά!!!!


για VASILIKI

πάμε μπροστά!ΠΡΟΛΗΨΗ!Είναι κρίμα στην εποχή μας να χάνονται ζωές απο κάτι που μπορεί αν διαγνωστεί έγκαιρα να θεραπευτεί 100%

Φιλιά σε όλες εκεί έξω!