Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Bad news..

Οι μέρες κυλούν αργά. Τελικά και στις διακοπές όμως τα νέα δεν είναι πάντα ευχάριστα…

Οι καλές μου μέρες σκοτείνιασαν όταν πληροφορήθηκα τον θάνατο του πατέρα της κουμπάρας μου και στο break μου έβαλα και μια κηδεία την προηγούμενη Τετάρτη. Σήμερα μίλησα με τον άνδρα της διαδυκτιακής μου φίλης katerina και έμαθα ότι έχει 20 μέρες που μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο…πως τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα. Τι να πω…οι εξελίξεις τρέχουν. Λυπήθηκα πολύ για την katerina, τον Μάιο την είχα δει στο νησί της, έκανε χμθ για δεύτερη φορά στη ζωή της αλλά αν δεν στο έλεγε, δε θα μπορούσες με τίποτα να το μαντέψεις! Ήταν ευδιάθετη, και μια κούκλα, παρόλο που φορούσε περούκα. Σε εκείνο το δείπνο μου είχε μιλήσει για τα καλοκαιρινά της σχέδια. Η katerina είναι ίσα με μένα και αρρωστήσαμε περίπου την ίδια περίοδο. Μου έχει πει πολλές φορές ότι διαβάζοντας αυτό το μπλογκ βοηθήθηκε πολύ, διάβαζε τις σκέψεις μου και ήταν σαν να είχα μπει στο μυαλό της. Αυτή και η sugar ήταν από τις πρώτες μου αναγνώστριες με τις οποίες ήρθαμε σε μια στενότερη επαφή. Με τη sugar η katerina ήταν αχώριστες. Ο καρκίνος ήταν αυτός που τις είχε φέρει κοντά, αυτός ήταν όμως και που τις χώρισε για πάντα, όταν τον Φεβρουάριο φέτος η sugar έφυγε από τη ζωή. Η ίδια νόσος ήταν που τις έφερε και στη δική μου ζωή. Θεώρησα πολύ άδικο τον χαμό της sugar γιατί ήταν μια κοπέλα που το πάλεψε πολύ, θεωρώ εξίσου άδικο αυτό που περνά η katerina αλλά τελικά, ποια δοκιμασία σε αυτή τη ζωή είναι «δίκαιη»; Ο λαός λέει πως «όλα είναι για τους ανθρώπους»…δεν υπάρχει λογική για τις ατυχίες, για τις στεναχώριες, για τις αρρώστιες…Λυπάμαι πολύ για την katerina και για κάθε άνθρωπο που περνά εξίσου δύσκολα. Θα θελα πολύ να την δω αλλά μένουμε μακρυά. Θα θελα πολύ να τη βοηθήσω αλλά όλες οι λέξεις του κόσμου δε νομίζω να είναι αρκετές. Έγραψα τόσες παραγράφους εδώ, όμως αυτή τη στιγμή δε ξέρω τι παραπάνω θα μπορούσα να πω για να απαλύνω τις δύσκολες μέρες της…Η katerina τον Μάρτιο άνοιξε το σπίτι της και το εξοχικό της και φιλοξένησε εμένα και τη «Σ» για μια βραδιά…κρατάω εκείνη την ανάμνηση σαν θησαυρό και ελπίζω, κάπου, κάποτε, να ξανασυναντηθούμε υπο το ίδιο καλές συνθήκες…KOYΡΑΓΙΟ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗΗΗΗΗ!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω πόσο άσχημα είναι τα πράγματα για την katerina, όμως πεποίθησή μου (που πηγάζει από γνώση) είναι ότι ο μαστός παλεύεται, ακόμα και μεταστατικός, για πολλά χρόνια.
Δεν ξέρω βέβαια αν εγώ προσωπικά θα είχα την όρεξη να το παλέψω μέχρι τέλους. Για μένα πιστεύω ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή που θα συμβιβαζόμουν (σας πληροφορώ ότι δεν είμαι καθόλου παθητικό στοιχείο), θα αποδεχόμουν την εξέλιξη και θα έκανα give up. Aυτό θα με βοηθούσε, ξέροντας την ψυχοσύνθεσή μου, να φύγω με ηρεμία και όχι με πανικό και αγωνία. Και χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω (το λέω για όλους αυτό), πιστεύω ότι σαυτό συνίσταται το ανθρώπινο μεγαλείο. Στο να ξέρεις να εκτιμάς τα όριά σου, να ξέρεις πότε τελειώνει κάτι (όπως και με τις σχέσεις). Και να μην τρέχεις από πίσω εκλιπαρώντας. Γιατί όλα τελειώνουν κάποτε, πρέπει να αποδεχτούμε την θνητότητά μας, και αυτό μας το προσφέρει αυτή η αρρώστια.
Οι παλιοί ήταν πιο σοφοί, αποδέχονταν τον θάνατο. Η δικιά μας γενιά νομίζει ότι θα ζήσει αιώνια. Και κάπου διάβασα, άσχετο, κάτι πολύ ωραίο. Οι Έλληνες φτιάχνουν σπίτια, σαν να είναι να μην πεθάνουν ποτέ.
Ελπίζω και εύχομαι να μην είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα για την katerina.
Της εύχομαι δύναμη, όπως δύναμη εύχομαι και σε όλες τις πάσχουσες, των οποίων η ψυχολογία δοκιμάζεται με τέτοιες εξελίξεις. Γνώμη μου είναι, και καλά κάνεις, να ανακοινώνονται. Αλλιώς θα πράτταμε αυτό που έκαναν σε μας οι ''φίλοι'' που λακίσαν.
Δεν κάνουμε μόνο παρέα στα καλά, αλλά και στα άσχημα. Δημιουργώντας γνωριμίες με συμπάσχουσες με φόβιζε, μάλλον με προβλημάτιζε, από την αρχή ότι στην πορεία θα φύγουν κάποιες (στο κάποιες και γω μέσα). Αυτό το γεγονός όμως δεν στάθηκε ικανό να με σταματήσει να θέλω να γνωρίζω όλο και περισσότερες γυναίκες. Ίσως γιατί στο φινάλε περνάμε καλά για όσο καιρό είμαστε σαυτήν την γη, και αυτό νομίζω είναι που μετράει.
Μια διευκρίνηση μόνο, χωρίς να θεωρηθεί κουτσομπολίστικη. Υπάρχει μια katerina στο blog που υπογράφει και σαν K2. Από ότι κατάλαβα για άλλη katerina πρόκειται, την φίλη της sugar.
Με πολλή αγάπη
sundy

Sweet December είπε...

για sundy

To ξέρω ότι είσαι υπέρ στο να ακούγονται-γράφονται (εδώ) όλα. Καλό είναι να φαίνονται και τα δυσάρεστα, έτσι για να ξέρουμε πως υπάρχουν τουλάχιστον 2 όψεις για το ίδιο νόμισμα. Όχι, δεν είναι η Κ2,εκείνη η κοπέλα απο όσο ξέρω πάει καλά.Όσο για τη φίλη μου κατερίνα,εύχομαι τα καλύτερα όπως μαντεύω και εσείς το ίδιο.Να ναι καλά και να βγει νικήτρια και απο αυτή τη μάχη!Και φυσικά και πάντα χαίρομαι να γνωρίζω κόσμο,γιατί όπως λες περνάμε καλά όσο έχουμε η μια την άλλη ;-)
Φιλάκια Sundy!Ελπίζω όταν γυρίσω απο τις διακοπές να τα πούμε και απο κοντά!

Unknown είπε...

Αυτο το κοινοτυπο «όλα είναι για τους ανθρώπους»…με...θυμωνει να το πω ετσι..γιατι πραγματι δεν υπάρχει λογική για τις ατυχίες, για τις στεναχώριες, για τις αρρώστιες…
Μακαρι να μπορουσαμε να βοηθησουμε την katerina..ευχομαι η σκεψη μας και οι ευχες μας να αποδωσουν και να ξεπερασει και αυτη τη δυσκολη δοκιμασια.
Εχεις δικο sweetD μου, καμια δοκιμασια σε αυτη τη ζωη δεν ειναι δικαιη.
Δεν περναμε απλα καλα οσο εχουμε η μια την αλλη....ζουμε καλυτερα εχοντας η μια την αλλη ,ετσι νιωθω εγω τουλαχιστον.
φιλακια Κ2

Ανώνυμος είπε...

katerina-K2
χαίρομαι που είσαι καλά, λυπάμαι όμως για ό,τι περνάει η άλλη katerina.
Και μένα μου κάνει καλό που έχουμε η μία την άλλη, έστω διαδικτυακά καθώς οι υποχρεώσεις της ζωής είναι τόσο πολλές που δεν επιτρέπουν μια πιο στενή σχέση.
Πιστεύω πάντως ότι αυτές οι διαδυκτιακές γνωριμίες είναι πιο δυνατές από κάποιες φιλίες.
Πες μου μόνο, είσαι η ίδια katerina που έγραψε και στο μπλογκ του giorgosman;
Μας μπερδέψατε οι Κατερίνες.
Εύχομαι στην πάσχουσα τα καλύτερα και την καλύτερη αντιμετώοιση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
Φιλιά σε όλα τα κορίτσια
sundy

Ελενα καπακιώτου είπε...

ευχομαι καλη αναρρωση
στην φιλη σου την κατερινα...

δυναμη και κουραγιο!!!!

Sweet December είπε...

για katerina

έτσι είναι ζούμε καλύτερα καλή μου!Μακάρι να είμαστε και καλύτερα ως προς την υγεία μας...για μια ζωή!

zinaa kapa

να σαι καλά με τις ευχές σου!Φιλιά!

Ανθούλα είπε...

Kαλό μήνα γλυκειά sweet december!!
Καλή δύναμη στην Κατερίνα στον αγώνα που δίνει.
Φιλιά

Ελενα καπακιώτου είπε...

καλημερα κοριτσια...


η Κατερινα ειναι καλυτερα?