Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες


Έχετε ποτέ κοιτάξει τριγύρω σας να δείτε πόσες γυναίκες αγωνίζονται καθημερινά; Γιατί είναι αλήθεια, οι γυναίκες πρέπει να καταβάλουν τη διπλάσια προσπάθεια από ότι οι άνδρες για να καθιερωθούν στον ίδιο χώρο. Και ναι, εδώ και χρόνια βλέπουμε γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, γυναίκες που τα καταφέρνουν εξίσου καλά και στα κοινά αλλά και στην οικογένεια. Οι γυναικείες «φιγούρες» είναι άπειρες! Η μάνα, η αδερφή, η ξαδέρφη, η σύντροφος, η σύζυγος, η ερωμένη, η συνάδελφος και άλλοι τόσοι ρόλοι. Ανάμεσά τους και οι γυναίκες που ενώ κονταροχτυπιούνται με μια αρρώστια που προσβάλει το σώμα τους προσπαθούν να κρατήσουν τον νου τους υγιή, να διατηρήσουν το χαμόγελό τους και μια κάποιου είδους αισιοδοξία και να στηρίξουν την οικογένειά τους λέγοντας «όλα θα πάνε καλά».

Αφιερώνω το ποστ σε όλες τις γυναίκες αυτού του κόσμου που αισθάνονται, αγαπάνε και αγκαλιάζουν τους συνανθρώπους τους. Που πολλές φορές κάνουν πράγματα για χάρη άλλων ανθρώπων και ας μην τα πολύ-θέλουν. Που βρίσκουν τη δύναμη και ξεπερνάνε το όποιο πρόβλημά τους για να μη δουν κανένα δάκρυ να κυλά σε πρόσωπο αγαπημένων τους. Η γυναικεία φύση υμνήθηκε όσο καμία άλλη μέσα από διάφορες μορφές τέχνης. Καλό είναι, και εμείς ως γυναίκες να είμαστε περίφανες για όσα έχουμε καταφέρει, να χαιρόμαστε τα δικαιώματά μας αλλά και να τιμάμε τις «υποχρεώσεις» μας, όχι σαν «θηλιά» αλλά με τη χαρά της προσφοράς. Ένας κόσμος χωρίς γυναίκες θα ήταν πολύ άχρωμος (και ας ακούγεται πολύ κλισέ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μωρό μου,
γλύκα μου,
τα είπες όλα τόσο ωραία κ δεν έχω να προσθέσω τίποτα,
παρά μόνο ΣΥΜΦΩΝΩ!
ΦΙΛΑΚΙΑ
sundy

Sweet December είπε...

για sundy

Γεια σου κούκλα!Εύχομαι να το γιορτάσεις όπως αρμόζει σήμερα!

φιλάκιααααα

Ανώνυμος είπε...

Ναι,
εφημερεύω, φεύγω τώρα είμαι νύχτα,
θα το γιορτάσω με τα τροχαία, τα εγκεφαλικά, τα εμφράγματα...
ΣΥΜΦΩΝΩ κ πάλι για τις εργαζόμενες μητέρες.
Φιλάκια
sundy

Sweet December είπε...

για sundy

κρίμα και κρίμα επίσης που δεν σε προλαβαίνω να μιλήσουμε απο το τηλέφωνο!Αν εχετε εκεί σταθερό πες μου να σε πάρω!

Φιλάκια

me είπε...

Πολύ ωραία τα όσα γράφεις.

Ανώνυμος είπε...

Xρόνια σου πολλά!
Χρόνια μας πολλά !!
Χρόνια πολλά με υγεία σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο!

Unknown είπε...

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ,ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΕΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ.
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΒΟΥΤΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ,ΚΑΙ ΣΤΟ ''ΘΗΡΙΟ'' ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ:Οχι!!Δε θα σου κάνω τη χάρη!Θα σε παλέψω! Θα παλεύω μέχρι να λευτερωθώ απ τα δυχτια σου!
ΑΠΟ ΕΥΑΛΩΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ,ΑΠΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ,ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΑ ΡΕΛΙΣΤΡΙΑ.....
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ...
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.
ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ
Κ2