Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

Non Je Ne Regrette Rien

"Non Je Ne Regrette Rien" όπως η Edith Piaf έτσι και εγώ!

όχι, δεν έχω τη φωνή της, φωνάζω όμως ότι "δεν μετανιώνω για τίποτα".

Ni Le Bien Qu`on M`a Fait, Ni Le Mal

ούτε για τα ωραία μα ούτε και για τα άσχημα (της ζωής μου).

C`est Paye, Balaye, Oublie,

Είναι πληρωμένα και ξεχασμένα!


Avec Mes Souvenirs J`ai Allume Le Feu

Ανάβω φωτιά με τις αναμνήσεις μου!

Je Reparas A Zero

Ξαναγυρίζω στο μηδέν!


Η απόδρασή μου, μου έκανε πολύ καλό! Τόσο καλό που δεν ήθελα με τίποτα να γυρίσω πίσω!
Είμαι καλά, το κατάλαβα και στις διακοπές μα και όταν γύρισα. Με χωρίζουν ελάχιστες μέρες απο το χειρουργείο αλλά δε φοβάμαι! Έχω πάρει τις αποφάσεις μου, με ή χωρίς τα "σωστά" κίνητρα. Ήθελα τον χρόνο μου, τον είχα. Να μαι λοιπόν! Στις 2 Απριλίου για κάποιες ώρες θα είμαι εκτός τόπου και χρόνου, ναρκωμένη πάνω στο χειρουργικό τραπέζι. Ίσως είναι κρύα η περιγραφή μου, αλλά δε με φοβίζει καθόλου.
Τελικά η δύναμη κρύβεται μέσα μας. Πηγάζει πότε απο εμάς τους ίδους κατευθείαν, πότε απο όλους όσους συναντάμε. Ναι, στον κόσμο αυτό θα δεις κάθε λογίς ανθρώπους. Όσο πιο μακρύ είναι το ταξίδι σου και ανοιχτή η καρδιά σου, θα περάσουν πολλοί σπο το σπίτι σου. Θα κοιτάξεις πολλούς ανθρώπους στα μάτια και ίσως στρέψεις το βλέμμα σου αλλού, όταν η ιστορία τους σε πονέσει. Και εγώ, ακόμη και στο σύντομο ταξίδι μου, φρόντισα να γνωρίσω καλύτερα δυο ανθρώπους που μόνο να δίνουν ξέρουν. Τελικά ξέρετε τι μένει σε αυτή τη ζωή; Τελικά μένουν οι αναμνήσεις και η υστεροφημία. Οτιδήποτε υλικό αγαθό δε γλιτώνει απο τη φθορά του χρόνου, η ιστορία όμως ενός ανθρώπου, όσα χρόνια και αν περάσουν, αν δεν αφήσει τα χείλη των δικών του ανθρώπων δε χάνεται ποτέ!

Συναντήσαμε μαζί με τη "Σ", την κολλητή της Sugar και τον άνδρα της, δέχτηκα τη φιλοξενία τους και περάσαμε όμορφα, αλλά δεν πέρασε στιγμή που να μην κοίταζα την άδεια καρέκλα στο τραπέζι. Ένα τραγούδι, μια μελωδία και το μυαλό έτρεξε, μαζί με ένα δάκρυ...εκεί θα μπορούσε να κάθεται και η ίδια η Sugar. Ωστόσο, κάθε που κοιτάζω την "Κ" βλέπω ένα κομμάτι της Sugar σε αυτή. Είναι αυτό που της άφησε η καλή της φίλη, και είναι μοναδικό, είναι μια αόρατη δύναμη! Μπορεί να είναι το δυναμικό της βλέμμα, ή η θαραλέα της ματιά που δεν κάνει πίσω! Μπορεί να είναι τα χείλη της, κάθε φορά που λέει "έχω καλή ψυχολογία, δεν το βάζω κάτω". Μπορεί, μπορεί, μπορεί...και να είναι πολλά ακόμη που τα εκπέμπει ο άλλος αλλά δεν μπορείς να τα εκφράσεις με λόγια. Ότι και να ναι, καλά θα κάνεις φίλη μου και θα παλέψεις!Και ας είναι η δεύτερη αναμέτρηση με τον κοινό μας εχθρό, εσύ μη διστάσεις ούτε στιγμή! Δυστυχώς και εσύ και εγώ ανήκουμε στους ανθρώπους που πρέπει να παλέψουν και για τα μικρά, ακόμη και για την πρωινή μας ανάσα. Όταν όμως τα κατακτήσουμε, αισθανόμαστε μικροί θεοί! Να είσαι καλά "Κ" μου! Μπορεί να είμαστε μακρυά αλλά η σκέψη μου είναι μαζί σου και με την πρώτη ευκαιρία πιστεύω θα βρεθούμε ξανά! Μπορεί να μη στο είπα τότε...αλλά εσύ...και αυτό το ταξίδι... μου άλλαξαν την κοσμοθεωρία μου...Φιλάκιααααα

3 σχόλια:

B. είπε...

Καλημέρα σου.
Μ' αρέσει έτσι όπως γράφεις. Έχεις δυνατή πέννα, από τη στιγμή μάλιστα που αυτά που γράφεις περνούν στην καρδιά του άλλου, έχεις ταλέντο κορίτσι μου.
Καλή δύναμη σε ό,τι κάνεις...
Να είσαι σίγουρη πως έχεις γίνει πιο σοφή, να είσαι σίγουρη πως όλα θα εξελιχθούν άριστα.
φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να πάνε όλα καλά στην επέμβαση και να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία , η Παναγιά μαζί σου.

Ανθούλα

Sweet December είπε...

για B.

Σ'ευχαριστώ για τις καλές ευχές!
Φιλιά!

για Ανθούλα

Ευχαριστώ καλή μου!Και συ να μου είσαι καλά!Φιλάκια!