Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Μοναξιά μου όλα;

Έχω πολλές σκέψεις που μπορούν να αποτυπωθούν στο χαρτί και άλλες τόσες που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Δεν ξέρω από πού να αρχίσω μα και που να τελειώσω. Περίμενα τον μήνα Απρίλη σαν κάτι ξεχωριστό, δεν έγιναν όμως όλα όπως τα ήθελα. Ο Απρίλης αυτός δε μοιάζει πολύ με αυτό που είχα φανταστεί.
Είδα για μια ακόμη φορά ότι η προσμονή είναι που μένει σαν συναίσθημα! Η προσμονή να δραπετεύσεις, η προσμονή να δεις κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, η προσμονή να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όταν φτάνεις στον προορισμό είσαι κάπως μουδιασμένος, ίσως και να μην έχεις καλά καλά καταλάβει ότι έφτασες, ότι ένα κομμάτι της ζωής σου έκλεισε, ότι μπορείς να γυρίσεις σελίδα χωρίς φόβο.
Είμαι μουδιασμένη αυτό τον καιρό και δεν εννοώ σωματικά. Οι χμθ τελειώσανε. Ω ναι, είμαι ευγνώμων γι’αυτό και χαίρομαι, όμως ακόμη δεν το συνειδητοποιώ. Σκέφτηκα χθες το βράδυ πως μπόρεσα και υπέμεινα τόσα. Τρεις ώρες στο κρεβάτι, μέσα στη ζάλη των φαρμάκων και με βαθμούς -22 στο κεφάλι. Κι όμως, κι όμως. Έσκυψα το κεφάλι και τα υπέμεινα μαζί με τη σωματική μου αποσύνθεση. Αν με ρωτούσες πέρσι θα έλεγα «μα εγώ δεν μπορώ να σηκώσω τέτοιο φορτίο», κι όμως το σήκωσα. Και ήταν δύσκολο, βαρύ φορτίο. Βγήκα εκτός τροχιάς αρκετές φορές. Δεν ξέρω τι έχει μείνει μέσα μου, αγνοώ τον βαθμό που ένας άνθρωπος αλλάζει μετά από όλα αυτά. Είναι νωρίς ακόμη νομίζω για να επισημάνω τις αλλαγές. Τελικά εμένα όμως πόσο με ενδιαφέρουν οι αλλαγές; Ίσως αυτές οι αλλαγές να έχουν σημασία για όσους βρίσκονται γύρω μου.
Η ζωή μου προχωράει. Όχι δεν ταξίδεψα τελικά για να γιορτάσω τη λήξη των χμθ μου όπως προγραμμάτιζα (από το Δεκέμβρη). Είπα στον εαυτό μου πρόσφατα να μην κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια. Η ζωή μου προχωράει κάνοντας μικρά και ασήμαντα πράγματα. Δεν έχω πολύ χρόνο πριν τις ακτινοθεραπείες μου αλλά για πρώτη φορά δεν μπήκα στη διαδικασία του να τρέχω να προλάβω να κάνω πράγματα.
Ίσως ηρέμησα (κάπως). Ίσως πάλι να μεταλλάχτηκα σε κάτι άλλο...!

14 σχόλια:

Εξύμνoς είπε...

Μια χαρα εισαι τωρα!! Φροντισε να κανεις αυτο που θελεις!! Να βγεις εξω!! Να ξεκουραστεις! Να γνωρισεις κοσμο!! Κανε οτι τραβαει η καρδια σου!!

Spyros Vlahos είπε...

Να σου 'πω : ο άνθρωπος έχει ένα κτηνώδες ανοσοποιητικό σύστημα. Η στενοχώρια το αδρανοποιεί. Κάνε ό,τι μαλακία σου κατέβει στο μυαλό και γέλα πολύ. Αυτό είναι μια αποτελεσματική πάλη. Είμαι μαζί σου!
Καλό Πάσχα

Spyros Vlahos είπε...

Να σου ξαναπώ : στείλε μου ένα e-mail στο Spyker52@otenet.gr
Μη φοβάσαι, κάτι έχω να σου 'πω που δε λέγεται δημόσια. Μη φοβάσαι δεν είναι γκομενιλίκια και μαλακίες. Είμαι καθηγητής 55 χρονών από Κέρκυρα.

Sweet December είπε...

για εξύμνος

Αυτό ψάχνω-ότι τραβά η ψυχή μου αλλά δεν το βρήκα ακόμη...it takes time

για spyros vlahos

Γεια σου spyros. Ναι,γι'αυτό προσπαθώ να έχω καλή ψυχολογία...πιστεύω στην καλή ψυχολογία και αν τα κατάφερα και έφτασα ως εδώ της χρωστώ πολλά!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ,θα στείλω mail.

vpmech είπε...

κλασικη περιπτωση θεσωριας μερφυ...παντα κατι θα γινει για να σου χαλασει τη φιεστα(ην εχω πατησει κι εγω...) Αλλα πιστευω πως σε μια ασχετη φαση, θα σου κατσει ενα τετοιο σκηνικο που θα το γιορτασεις με την ψυχη σου...

Οσον αφορα τη "μεταλλαξη" που λες, ε ειναι λογικο οταν εχεις περασει απο μια τοσο δυνατη διαδικασια-μαθημα ζωης, να μην εισαι ο ιδιος ανθρωπος και να ζυγιαζεις πλεον πραγματα και καταστασεις διαφορετικα πλεον. Μη σε αγχωνει, θα συνηθισεις :-) Καλη ανασταση και χαρουμενο σουβλισμα! Φιλια πολλα

ria είπε...

το πιο μεγάλο ταξίδι άρχισε με ένα μικρό βήμα...
keep walking!
έλα, βγες μια βόλτα στα μαγαζιά και πιες ενα καφέ να αλλαξει η διάθεσή σου...

καλή ανάσταση γλυκιά μου και ότι επιθυμείς!

και βγάλε τη λεκτική επαληθευση!

Ανώνυμος είπε...

loipon epeidi opos eixes grapsei kai sto blog mou (42days) mono ama eisai mesa sto xoro mporeis na katalaveis tha sou po ego pou exo xorepsei. tha allaxeis kai tha gineis allos anthropos pio sinaistimatikos alla kai pio dinatos. tha deis tin mataiotita merikon pragmaton kai tha niotheis ena tsouximo stin kardia kathe fora pou tha milane gnostoi gia ton kirio K. alla eimaste neoi kai den prepei o kirios K na krinei ti zoi mas. kai mia simvouli mias kai teliose i istoria auti teleiose tin kai esi kai min asxoleisai mazi move on kai kleise to blog. auto ekana kai ego. ama sou aresei to blogging arxise kati gia kapoio apo ta endiaferonta sou. opos sosta eipes prepei na proxoriseis alla gia na to kaneis prepei na peiseis prota ton euato sou kai meta tous allous

Sweet December είπε...

για vpmech

Να σαι καλά φίλε μου!Καλή Ανάσταση και σε σένα!


για ria

Καλή Ανάσταση!!!


για agnostos

Γειά σου 24days!χαίρομαι πολύ που πέρασες απο δω!Τα σκέφτηκα απο πριν αυτά που είπες για το blog.Απο την άλλη όταν πέρασα απο το δικό σου και είδα ότι δεν γράφεις πια, κάπως αισθάνθηκα. Ήθελα να ρθω σε επαφή μαζί σου αλλά δεν μπορούσα. Σκέφτηκα τι να έγινε εκείνο το παιδί;Και μου έμεινε ένα κενό...να ξέρω ότι είσαι στην μπλογκόσφαιρα αλλά όχι με πιο blog. Νομίζω οι αναγνώστες-φίλοι που μας στήριξαν τόσο καιρό θέλουν να κρτατάνε απαφή.Απο την άλλη θα μου πεις εμείς για ποιον κάναμε το Blog;Αλλά ίσως να έχεις δίκιο,κάτι πρέπει να κλείσει για να αρχίσει κάτι άλλο..Ελπίζω όπως και να χει να μου είσαι καλά εκεί έξω και τα περισσότερα απο όσα έζησες να είναι περασμένα και μακάρι και ξεχασμένα!!!Φιλιά!

nikiplos είπε...

Sweet December, Η ζωή μας έτσι κι αλλιώς περνάει με μικρά κι ασήμαντα βήματα... Τα μεγάλα άλματα είναι σπάνια... Όντως αυτή η περιπέτεια σε άλλαξε, γιατί σε εκπαίδευσε... Πέρασες από μια δοκιμασία, στάθηκες όρθια και αυτό και μόνο αλλάζει τον άνθρωπο.

Δεν συμφωνώ με το κλείσιμο του μπλογκ...

Άνοιξε άλλο και παρέπεμψέ μας εκεί, αλλά μη φύγεις από την μπλογκόσφαιρα... Όπως κι εσύ πήρες δύναμη σκέψου ότι υπάρχουν άλλοι που έπονται και θα πάρουν κι αυτοί δύναμη από εσένα... Η Σιμέλα για παράδειγμα είδες πόσο σπουδαία δουλειά κάνει με τα μπλόγκ της?


Φιλιά και να είσαι καλά!!!

move on!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ !
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ! ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑ
SUGAR

Sweet and bitter είπε...

Χριστός Ανέστη!!! :)

Θα ήταν παράξενο αν δεν έβγαινες άλλος άνθρωπος από όλη αυτή τη διαδικασία, αλλά πιστεύω ότι αυτός ο καινούργιος άνθρωπος είναι ακόμη πιο δυνατός κι ακόμη πιο κατασταλαγμένος από τον προηγούμενο!

Τα φιλιά μου!

Roadartist είπε...

Καλησπερα σου!
Ευχομαι να εισαι καλυτερα απο τη τελευταια φορα που εγραψες αυτο το ποστ. Το οτι εχεις απιστευτη δυναμη μεσα σου το διαπιστωνουμε ολοι μας διαβαζοντας σε τοσο καιρο.
Σου το εχω ξαναπει..εσυ τελικα μας δινεις φτερα και δυναμη!
Σιγουρα εχεις παρα πολυ δύσκολο, βαρύ φορτίο, παρα παρα παρα πολύ.
Σκεψου ομως οταν θα τελειωσει ολο αυτο, Σκεψου πως θα νιωσεις οταν θα εχεις πλεον ξεπερασει ολα αυτα, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ..
Η δικη σου προσωπικη ανασταση δεν αργει.. Περνας το Γολγοθα σου, και ειναι ΦΟΒΕΡΟΣ, αλλα θα ερθουν ολα τα καλα..
Μη κανεις σχεδια, απλα ζησε καθε στιγμη που σου χαριζεται..
Σε φιλώ πολύ γλυκά!

Sweet December είπε...

για Γλαρένια, Zaharenia, Sweet&Bitter, roadartist

Χρόνια Πολλά!Να μου είστε καλα εκεί έξω!Ελπίζω να περάσατε όμορφα αυτές τις μέρες!Είχα κάποιο πρόβλημα με το PC και δεν πόσταρα, θα επανορθώσω όμως.Φιλιά!

Υ.Γ και ναι, είμαι καλύτεραααα!