Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Εδώ είμαστε πάλι!

Εδώ είμαστε πάλι! Πόσο ίδιοι πόσο διαφορετικοί ποιος ξέρει…
Δεν ξέρω πόσο άλλαξα από τον Δεκέμβρη, δεν ξέρω τι έχασα ή τι κέρδισα. Γνωρίζω μόνο ότι διαβάζω πάνω μου, εξωτερικά. Μέσα μου ακόμη παλεύω πολλά.

Χθες πήγα στο γιατρό που σας είπα. Φορτίστηκα όταν είδα και άλλες γυναίκες να περιμένουν στο σαλόνι. Πόσες ακόμη σκέφτηκα; Για μια ακόμη φορά αισθάνθηκα άρρωστη αλλά έπρεπε να το παίξω άνετη γιατί συνοδευόμουν από τον πατέρα μου! Βαρέθηκα ίσως να το παίζω άνετη αλλά και από την άλλη σε τι ωφελούν και τα δάκρυα και οι υστερίες; Ο γιατρός που είδα πρότεινε να κάνω μια εξέταση γονιδιακή το BCRA και να λάβω τα μέτρα μου σε περίπτωση που βγει θετικό το αποτέλεσμα. Αυτό εν μέρει με έκανε να ξεφυσώ από χθες και ας μην το παραδέχομαι.
Δεν είναι καλή-ψυχολογικά η σημερινή μου μέρα…! Σκέφτομαι μα πότε θα τελειώσει τελικά όλο αυτό;; Βαρέθηκα! Πότε θα πάψει να με απασχολεί το θέμα της υγείας μου; Μάλλον ΠΟΤΕ! Έχω σπαραλιαστεί νομίζω πλέον ψυχολογικά και δεν το συνειδητοποιώ…Ναι, απόψε δηλώνω αδύναμη, μετά από τόσους μήνες, χωρίς να ξέρω αν απόψε, τώρα είναι απλά μια στιγμή αδυναμίας…
Νομίζω ίσως η δύναμή μου να ήταν ως εδώ! Ώσπου να τελειώσει το κομμάτι της χμθ. Λυπάμαι για εσάς που διαβάζετε τόσο απαισιόδοξα πράγματα.
Ίσως πάλι απλά να θέλω να ξεσπάσω κάπου και γράφω όλα αυτά! Δεν ξέρω, δεν ξέρω, δεν ξέρω, θα μπορούσα να το γράφω όλο το βράδυ αυτό το «δεν ξέρω» αλλά δε θα με βοηθούσε στο να μάθω…
Καλό βράδυ εκεί έξω, θα μαζέψω τα κουράγια μου και θα βγω και εγώ!

7 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Kαλησπέρα και μην αγχώνεσαι.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

Μην στεναχωριέσαι κοριτσάκι μου. Είσαι πολύ φορτωμένη τον τελευταίο καιρό γι΄ αυτό σου βγαίνει αυτό τον δεν ξέρω. Με την υγεία σου δεν ασχολείσαι μόνο εσύ αλλά όλος ο κόσμος. Απλά ωριμάζεις και αγχωνεσαι για ουσιώδη πράγματα. Ολα θα πάνε καλά...Κοίτα να κάνεις αυτά που σου αρέσουν και προσπάθησε να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου την υγεία σου. Είμαι στην ίδια φάση και σε καταλαβαίνω. Εμένα με βασανίζει το "γιατί σε εμένα¨;" δεν είναι αμαρτία; κι όμως απο το πρωι ως το βράδυ αυτό σκέφτομαι
Καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Λες:"Λυπάμαι για εσάς που διαβάζετε τόσο απαισιόδοξα πράγματα."? Όχι δα!!!Το blog αυτό το έφτιαξες για να σε βοηθήσει ψυχικά σ'αυτή τη δύσκολη κατάσταση.Εμείς σε γνωρίσαμε μέσα από τις αναρτήσεις σου.Μέρα με τη μέρα παρακολουθήσαμε να ξετυλίγονται οι σκέψεις και τα συναισθήματά σου στο αρχικό μούδιασμα των θλιβερών μαντάτων,στο Γολγοθά του χειρουργείου και των χμθ,στις πολύ δύσκολες στιγμές και στα φωτεινά διαλείμματα.Όλα τους ήταν κείμενα ενός δυνατού ανθρώπου που καθώς κλυδωνίζεται από μια σκληρή δοκιμασία παλεύει και καταφέρνει να κρατήσει την ισορροπία του.Ίσως να μην το ξέρεις,είναι απολυτως λογικό να μη μπορείς να το νιώσεις πάντα αλλά εμείς οι ¨απ' έξω" το καταλαβαίνουμε γι'αυτό σου το επισημαίνουμε τόσες φορές με ενθουσιώδη λόγια θαυμασμού.Οι μεταπτώσεις διάθεσης είναι ανθρώπινες και αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής όλων,ακόμα κι όταν δε δοκιμάζεται τόσο σκληρά και με την καταγραφή τους βοηθάς το μυαλό σου να ξεφορτιστεί και να τις αξιολογήσει καλύτερα.
Μη στενοχωριέσαι λοιπόν,όλα θα'ναι περαστικά.
Φιλάκια,να σαι πάντα καλά!

ria είπε...

καλημέρα γλυκιέ δεκέμβρη,

τέλειωσες τις χημειοθεραπείες, βρήκες τον παππού σου στο νοσοκομείο, έθαψες τον παππού σου, έμαθες ότι μια από τις καλύτερες φίλες σου φεύγει σε άλλη πόλη και σχετικά μακριά και καπάκι σου λέει ο γιατρός να κάνεις μια επιπλέον εξέταση...

όλα αυτά μέσα σε μια βδομάδα, χωρίς να υπολογίσω τις παρενέργειες της ορμονοθεραπείας που επηρεάζει σοβαρά τη διάθεσή σου,

κοριτσάκι μου δεν είσαι υπεράνθρωπος, έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις άγχος, φοβίες, ανησυχίες και ξεσπάσματα. είναι απόλυτα φυσιολογικό.

και εμείς εδώ είμαστε για να μας λες τα σωψυχά σου, καλά ή κακά. εμείς εδώ θα είμαστε και θα σε σχολιάζουμε.

μάζεψε τα κουράγια σου, ντύσου και νιώσε καρακουκλάρα και βγες να διασκεδάσεις. το έχεις ανάγκη περισσότερο απ' όσο νομίζεις.

φιλιά και ελπίζω να μη γυρίσεις τύφλα στο μεθύσι!!!

Sweet December είπε...

για Γλαρένια

Αχ,να μην αγχώνομαι ε;Απο χθες πάντως είμαι καλύτερα!

για πρασινη κλωστη δεμενη

Καλημέρα φίλη!Το "γιατί σ'εμένα" το είπα μια δυο φορές χθες αλλά δε βγαίνει και κάτι βρε!Απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν υπάρχει τελικά...όλο και σε κάποιον πάνε αυτά απλά για κακή μας τύχη έτυχε σε εμάς.


για vasiliki

Αχ τι ωραία που είστε και εσείς οι "απ'έξω"!


για ria

Αυτό έκανα κούκλα,βγήκα και πέρασα αν όχι καλά, νορμάλ. Αλλά τι είναι πλέον το "καλά" ή το "πολύ καλά" στην έξοδο εδώ που τα λέμε;Σχετικά είναι και αυτά!

Φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ, Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΝΕΒΕΙΣ...
ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ.
ΕΡΟΕΣΣΑ

Sweet December είπε...

για eroessa

Εμ,τελικά έτσι είναι,αν δεν πιάσεις πάτο...!