Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Μένουμε σπίτι

Το δεύτερο post το 2020 δεν μας βρήκε τελείως καλά... δεν αναφέρομαι στην δική μου υγεία η οποία (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) είναι καλή |αν και με οστεοπόρωση πλέον| αλλά στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί με τον ιό...

Ο φετινός Μάρτιος στιγματίστηκε για πάντα από τον Κορονοϊό. Όλοι και όλες ακούσαμε και διαβάσαμε πολλά για τον coronavirus ή COVID-19. Οι πολίτες της χώρας μας χωρίστηκαν σε στρατόπεδα, αισιόδοξοι-απαισιόδοξοι- στη μέση (έτσι κι έτσι). 

Σε όποιο στρατόπεδο κι αν βρίσκεται η καρδιά σας, ό,τι κι αν σας υπαγορεύει το μυαλό, δείξτε ψυχή μεγάλη για τον συνάνθρωπό σας και μην βγείτε αυτές τις μέρες από το σπίτι! 

Μείνε σπίτι
  • γιατί δεν γνωρίζεις εάν είσαι φορέας (τα συμπτώματα πολλές φορές εμφανίζονται μετά από 14 μέρες) ΔΕΝ σημαίνει πως δεν είσαι επειδή δεν πήγες στην Ιταλία για τις απόκριες!
  • για να μην κολλήσεις COVID από τον κολλητό ή την μητέρα σου τους οποίους σίγουρα λατρεύεις  και δεν θεωρείς πως θα σε "έβλαπταν" ποτέ. Ο ιός δεν πάει με βάση τα ανθρώπινα συναισθήματα αλλά εξαπλώνεται με τον δικό του ραγδαίο ρυθμό.
  • το να μην αγκαλιάζεις τους αγαπημένους σου για μερικές μέρες δεν σημαίνει πως δεν τους αγαπάς. Δείχνεις απεριόριστη αγάπη κόβοντας αυτές τις μέρες τις διαχυτικότητες, τους προστατεύεις και δεν υπάρχει κάτι ανώτερο από αυτό! 
  • γιατί έτσι σέβεσαι περισσότερο της ομάδες υψηλού κινδύνου, εκείνες που ακούς στην τηλεόραση ως "ευπαθείς".  Όλοι εκείνοι που έχουν θέματα υγείας και το ιός θα τους ζορίσει διπλάσια και τριπλάσια και Κύριος είδε πόσο χειρότερα απο εσένα.  
Ας αφήσουμε λίγο το Ελληνικό ταπεραμέντο μας "Ε σιγά μωρέ εγώ δεν παθαίνω τίποτα."
Όλοι πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι!!!
Ίσως εσύ να μην πάθεις κάτι σοβαρό αλλά αν κολλήσεις ως φορέας τον διπλανό σου μπορεί να πάθει η γυναίκα του ή ο πατέρας της στα 70. Αυτός είναι ο σημερινός ιός! Ο "εχθρός" τρέχει, καλπάζει από κεφάλι σε κεφάλι.
Το να μην βλέπεις τους αγαπημένους σου δεν σημαίνει πως δεν τους σκέφτεσαι ,πάρε ένα τηλέφωνο ή κάνε video κλήση. Τα σχολεία κλείσανε για να ΜΗΝ πηγαίνετε βόλτα με τα παιδιά σας αλλά για να τα κρατήσετε ασφαλή στο σπίτι. 
Τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης επιβάλλονται αυτές τις μέρες για λόγους πολλοί σημαντικούς.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ!
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ! 

Φέρσου έξυπνα και μείνε στο σπίτι. Σπάσε την αλυσίδα. Μη γίνεσαι κρίκος της αλυσίδας του ιού, μην του κάνεις τη χάρη...Εξάλλου πολλές φορές θα έχεις ευχηθεί να κάθεσαι στον καναπέ με μια σειρά ή μια καλή ταινία ή το αγαπημένο σου βιβλίο... ε τώρα έχεις και δικαιολογία! Εξάλλου πάντα υπάρχουν εκείνες οι δουλειές στο σπίτι τις οποίες αναβάλεις καιρό. Ξεσκαρτάρησε τα πράγματά σου, οργάνωσε την κουζίνα σου. Αν δεν το δεις ως κάτι που σου επιβάλλεται θα βρεις την ηρεμία σου! Μην ακούς πολλές ειδήσεις, θα στρεσαριστείς! Ταξίδεψε με μια ταινία! Είναι σίγουρη επιλογή!




Αν σου φαίνεται περίεργο το να μείνεις μερικά 24ωρα στο σπίτι σκέψου πως εγώ έμεινα αυτά τα 10 χρόνια με έναν πρόχειρο υπολογισμό 3 μήνες τουλάχιστον μέσα. Το "μέσα" δεν είναι τόσο κακό όσο νομίζεις, πραγματικά, γεροί να είμαστε και ας αράζουμε μέσα!Κάτι που δεν θα έχεις σκεφτεί είναι πως πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη μένουν μέσα λόγω κάποιας αναπηρίας τους αναγκαστικά ενώ εσύ χαίρεσαι τον ήλιο και τη θάλασσα εκτός σπιτιού, άλλοι πάλι γιατί δοκιμάζονται με κάποια χημειοθεραπεία...

ΟΛΗ η ζωή είναι μπροστά σου για όσο έξω θέλουμε... Το καλοκαίρι μας περιμένει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: