Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Sweet Decembers πλέον

Απο απόψε το όνομα του ιστολόγιού μου αλλάζει πολύ συνειδητά σε

Sweet Decembers

το "S" που προστέθηκε στο τέλος, και συμπτωματικά κι αναγκαστικά δηλώνει πληθυντικό αριθμό στην Αγγλική γλώσσα, είναι ένας δίκαιος φόρος τιμής στη "Σ" που με στήριξε τα τελευταία χρόνια και που μετά απο τα 10 δικά μου χρόνια ξεκινάει τον δικό της αγώνα κατά του καρκίνου.
Δυστυχώς η ζωή δεν σταματάει να μας ανοίγει δύσκολες πόρτες, πόρτες που ποτέ δεν θελήσαμε να χτυπήσουμε, καν. 
O Mr C μπήκε και πάλι στη ζωή μου, φέτος, ξαφνικά όπως πάντα, στις 17 Οκτωβρίου του 2017, ημέρα Τρίτη και σημάδεψε για πάντα και αυτή την ημερομηνία και μου δημιούργησε έτσι κι άλλες μαύρες επετείους, καθώς ένας απλός έλεγχος μαστών της "Σ" (ευτυχώς πήγαινε κάθε 6 μήνες) χτύπησε καμπανάκια. 
Ευτυχώς το στάδιο στο οποίο διεγνώσθει είναι χαμηλό. Ωστόσο γρήγορα κατάλαβα και πάλι ότι για μια γυναίκα και μόνο που νοσεί, νοσεί. Είνια ευγνώμον για το low grade αλλά είναι αναστατωμένη και μόνο που της ήρθε κάτι τέτοιο. Έχει το παιδάκι της, την οικογένειά της. 
Δεν θέλω να χρησιμοποιώ τη λέξη "μοίρα" αλλά παραμένω μπερδεμένη, σοκαρισμένη και δίχως λόγια. Έκανα σχέδια, ναι, ετοιμαζόμουν να γιορτάσω τα 10 χρόνια cancer free στις 3/12/2017. Κι όμως, για πολλοστή φορά, η ζωή έχει τον πρώτο λόγο, αυτή θα γράψει κι αυτή θα σβήσει ότι γουστάρει. Κι εκείνη τη γιορτή; Κι εκείνη τη βόλτα; Κι εκείνο το ταξίδι; Κι εκείνα τα ποτά; Κι εκείνα τα... και για πόσα άλλα ακόμη θα αποφασίσει αυτη;

Για μια ακόμη φορά ας πάρουμε μια βαθειά ανάσα κι ας αναλογιστούμε ποσο κοντά στο τίποτα είμαστε. Ας σκεφτουμε πως το μελλον όλων είναι μια κακη διαγνωση μακριά, ένα ατύχημα στην παραβίαση ενός stop. Εμείς, όλοι εμείς οι άνθρωποι ας αγκαλιάσουμε τις στιγμές, ας αγαπήσουμε εμάς και τους άλλους. Το αύριο μπορει να είναι καλό, μπορεί όμως και να μην είναι. 

Γι αυτό, μην χάνετε το σήμερα! Τρέξτε για τη ζωή, κι ας αποδεικνύεται πολλές φορές σκάρτη! Έχει και χαρές και καλούδια! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: