Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

s.o.s D.C.A. DiChloroAcetate

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "D.C.A. DiChloroAcetate":

ξέρει κανείς πληροφορίες για το DCA ;;;
το έχω προμηθευτεί και φοβάμαι να το δώσω στον μπαμπά μου που έχει μεταστατικό καρκίνο στα κόκαλα από προστάτη. Κάποιος που να το έχει πάρει ή να ξέρει κάτι;

sos βοήθεια

ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ/ΤΡΙΑ


ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ...ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑ E-MAIL ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΑ...ΤΟΤΕ


4 σχόλια:

sundy είπε...

Γεια,
το είχα ψάξει τότε με αφορμή την αναφορά του και σε άλλο μπλογκ. Δεν θυμάμαι τις λεπτομέρειες και δεν έχω χρόνο να το ξαναψάξω, αλλά τότε είχα καταλήξει ΜΑΚΡΙΑ... από το DCA και γενικά από σκευάσματα αμφιβόλου αποτελεσματικότητος. Είναι εμπόριο ελπίδος. Ρωτήστε τους ογκολόγους σας. Εμπιστευθείτε τους γιατρούς σας.

Sweet December είπε...

για sundy

ευχαριστώ φιλενάδα για την άμεση απάντηση!να είσαι καλά, όπου και να σαι, είσαι μια απο εμάς και ας μας λείπει η ιντερνετική προσωπική σου φωνή!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ θα βρεις μια αναλυτική αναφορά από ασθενή με καρκίνο προστάτη και της εμπειρίας του με το DCA:
http://www.thedcasite.com/dcaforum/DCForumID2/244.html
Είναι Καναδέζος και πολύ σοβαρός άνθρωπος (δεν τον έχω γνωρίσει από κοντά αλλά μόνο μέσα από το ιντερνετ). Η αναφορά του στο θέμα είναι η ποιό αξιόπιστη και ακριβής που θα μπορούσες να βρεις.

Χοντρικά ο Parachute (Randy) υποστηρίζει με αποδείξεις ότι το DCA του έδωσε επιπλέον 9 μήνες ζωής χωρίς αύξηση της νόσου. Μετά ο καρκίνος συνέχισε την πορεία του, δηλ. έγινε DCA resistant. O Randy παλεύει με μεταστατικό καρκίνο προστάτη περισσότερο από 7 χρόνια και ζει ακόμα. Είχα τελευταία επαφή μαζί του πριν ένα μήνα.

Η αδελφή μου έχει επίσης χρησιμοποιήσει το DCA για μεταστατικό τριπλά αρνητικό καρκίνο μαστού (mTNBC) και για ένα μεγάλο διάστημα το DCA είχε κρατήσει χαμηλά τους καρκινικούς δείκτες. Δυστυχώς αυτό δεν διαρκεί για πάντα, και η νόσος βρίσκει τρόπους να εξελιχθεί. Σήμερα παλεύει ακόμα με τη νόσο, αλλά τα πράγματα είναι μάλλον άσχημα. Άλλες κοπέλες με τον ίδιο τύπο καρκίνου που ξεκίνησαν τον αγώνα τους με τη νόσο την ίδια εποχή με την αδελφή μου, σήμερα δεν είναι κοντά μας. Από αυτή τη σκοπιά ίσως το DCA να προσέφερε κάποια βοήθεια, δυστυχώς όχι όση θα θέλαμε.

Θα διαφωνήσω πως το DCA είναι εμπόριο ελπίδας. Το κόστος του είναι το 1/1000 των αντικαρκινικών φαρμάκων και οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν για τη διάθεσή του το έκαναν με μηδενικό κέρδος και για να βοηθήσουν φίλους τους. Από ότι έχω διαβάσει, σε Γερμανία και Ολλανδία διατίθεται από τα φαρμακεία και συνταγογραφείται από γιατρούς. Η μεγαλύτερη δράση του φαρμάκου είναι για το γλιοβλάστωμα (καρκίνος εγκεφάλου), όπου υπάρχουν και ολοκληρωμένες κλινικές μελέτες από το Μιχελάκη.

Μια κλινική με μεγάλη εμπειρία στη χορήγηση DCA είναι η Medicor Clinic στον Καναδά που μπορείς να τους γράψεις αν θέλεις για συμβουλές. Το τελευταίο DCA report είναι το 2009 http://www.medicorcancer.com/dca-data.html. Συνήθως βγάζουν ένα report κάθε 1- 1.5 χρόνο.

Φυσικά, αν μιλήσεις σε ογκολόγο για το DCA ή δεν θα το ξέρει καθόλου ή θα σε πάρει με τις πέτρες. Θα καταλάβαινα απόλυτα αυτήν την αντίδραση, αν η επιστήμη είχε σοβαρές θεραπείες για τους επιθετικούς μεταστατικούς καρκίνους. Από τη στιγμή που τα φάρμακά τους είναι μόνο παρηγορητικά και με απίστευτα σοβαρές παρενέργειες, γιατί δεν αφήνουν τον κόσμο να πειραματιστεί και με θεραπείες που ίσως έχουν κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα? Στο φινάλε, το DCA έχει μηδενική τοξικότητα κι ελάχιστες παρενέργειες. Κι υπάρχουν ασθενείς που έχουν δει μεγάλη βελτίωση (δυστυχώς όχι σε μεγάλο ποσοστό).

Μια προσωπική μου συμβουλή είναι να μην ασχοληθείτε καθόλου με χημειοθεραπεία. Ο καρκίνος του προστάτη αναπτύσσεται πολύ αργά και δεν τον πιάνουν τα χημειοθεραπευτικά (σκοτώνουν τα γρήγορα πολλαπλασιαζόμενα κύτταρα). Ο θείος της γυναίκας μου έκανε ένα χρόνο χημειοθεραπεία πριν τον χάσουμε, και μπορώ να πω ότι πήγε χειρότερα από το να μην έκανε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

to DCA ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ;