Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

και η Τένια Μακρή...


H Τένια Μακρή χτυπήθηκε και η ίδια απο την αρρρώστια που μας ένωσε όλους σε αυτό το Blog.

Με καρκίνο του μαστού, με ειλικρίνεια, θάρρος και τόλμη, άνοιξε τον "φάκελο" της περιπέτεάς της στην Χρ. Λαμπίρη, περιπέτεια πολύ γνωστή σε τόσες Ελληνίδες...
Απο τη μία σκέφτομαι οτι τώρα τελευταία "εχει γίνει μόδα" (τις προάλες ο ΛΕΠΑ στην Τατιάνα Στεφανίδου μιλούσε για το πως στήριξε την νεαρή σύντροφό του στο να ανέβει και να κατέβει τον γολγοθά των χμθ) απο την άλλη λέω πως τελικά η μέση Ελληνίδα έχει ανάγκη να ακούσει πως και άνθρωποι της τηλεόρασης ή της επικαιρότητας ήρθαν αντιμέτωποι με τις ίδιες συσκολίες. Έτσι είναι, γνωστός ή άγνωστος, άσημος ή διάσημος, ίδια είναι τα συναισθήματα μπροστά στο θηρίο που ακούει στο όνομα ΚΑΡΚΙΝΟΣ. Η κ. Μακρή πάντως ήταν πολύ αισιόδοξη...είπε πως η ζωή συνεχίζεται για κάθε γυναίκα που έχει νοσήσει, αργά ή γρήγορα προχωράμε και μαθαίνουμε να ζούμε με αυτό! Έτσι είναι, το βλέπουμε απο πρώτο χέρι μετυαξύ μας, το βλέπεται οι υπόλοιποι απο μένα...δείτε πόσα έκανα μετά τον Καρκίνο. Δεν έκανα κάτι "ουάου" αλλά προχώρησα πέρα απο τις θεραπείες και τις κλινικές, και αυτό είναι ΠΟΛΛΑ, πιστέψτε με!

3 σχόλια:

OLINA M είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και φίλες σε αυτό τον αγώνα ζωής!Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε ένα blog -δυστυχώς δηλώνω ψιλοάσχετη με την τεχνολογία- αλλά ένιωσα τρομερά περήφανη για όλες εσάς που μοιραστήκατε την εμπειρία σας...
Είμαι 37 χρονών,μητέρα δύο κοριτσιών 6 και 9 ετών, μόλις 18 ημέρες πριν έκανα ριζική μαστεκτομή αφαιρώντας επίσης και 13 λεμφαδένες και περιμένω με χαρά σε λίγες μέρες να αρχίσουν οι χημειοθεραπείες μου.Δεν είχαμε ιστορικό στην οικογένεια, δεν είχα καμία φίλη με καρκίνο ώστε να ξέρω τουλάχιστον κάποια βασικά πράγματα και έτσι άρχισα να ψάχνω με αγωνία για πληροφορίες,ορολογίες,στατιστικές κ.λ.π.

SWEET DECEMBER, ξέρω ότι αμέτρητες φορές σου έχουν εκφράσει την ευγνωμοσύνη τους, αλλά δέξου ακόμα ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βαθη της ψυχής μου !!!!! Ανακάλυψα το blog σου αργά τη νύχτα και κυριολεκτικά ξημερώθηκα διαβάζοντας από την αρχή την ιστορία σου.Βρήκα απαντήσεις σε πολλές απορίες μου, κατάλαβα ότι σίγουρα δεν είμαι μόνη μου σε αυτό το μονοπάτι και άντλησα ΘΑΡΡΟΣ από όλα τα κορίτσια.
Θα μείνω δίπλα σας, παρεούλα σας, να βρίσκω δύναμη από τη δύναμή σας και να αποδειχτώ και εγώ νικήτρια όπως εσείς...!!!

Ανώνυμος είπε...

Ολινα καπως ετσι ημουν και γω περσι τετοια εποχη εγω επεσα πανω στο μπλογκ της Σαντυ και ξημερωθηκα μ αυτο !
καλα κουραγια
ΜΑΤΙΝΑ !

Sweet December είπε...

για OLINA M

γειά σου καινούρια φίλη μας!Κρίμα που ο λόγος που σε φέρνει εδώ δεν είναι ευχάριστος...πάντως μια χαρά τα πας με την τεχνολογία!Σου εύχομαι περαστικά και καλή αρχή στον αγώνα σου!Μη φοβηθείς ούτε στιγμή, περάσαμε απο κει και ξέρουμε!χαίρομαι που βρήκες κάποιες απαντήσεις, μακάρι να φανούν τα γραπτά μου χρήσιμα και σε σένα!Πάνω απο όλα όμως αυτό που θέλω να θυμάσαι είναι πως θα περάσουν όλα, μόνο λίγος χρόνος χρειάζεται!όλα θα γίνουν, θα το δεις!Είναι κάτι πάνω απο σίγουρο πως δεν είσαι μόνη, έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου πάρα πολλες γυναίκες, περισσότερες απο όσες βλέπεις εδώ (άλλες τόσες μέσω μαιλ).Να περνάς όποτε θες καλή μου, να μας γράφεις δυο-τρια λογάκια, θα είμαστε εδώ να σε στηρίζουμε, η καθε μια με τον τρόπο της!Καλή αρχή με τις θεραπείες και κοίτα το ηθικό σου να είναι ακμαίο!Μην χαρίσεις την ψυχολογία σου ποτέ στον καρκίνο!Αυτό έλεγα στον εαυτό μου!Μας στέρησε τόσα...δεν θα μας πάρει απο κάτω όμως!
φιλάκια
καλή δύναμη!
breastblog@yahoo.gr
σε περιπτωση που θες να επικοινωνήσουμε και πιο prive!