Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Μια ηλιόλουστη Κυριακή!

Σε μια ταινία που είδα πρόσφατα συγκράτησα μια ατάκα:

"Πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε τα πράγματα που μας κάνουν καλό"

Νομίζω πως σε αυτή την ατάκα κρύβεται η αρχή προς το "καλό μας". Θα εξηγήσω...
η δική μου ατάκα είναι πως εμείς οι άνθρωποι δεν ξέρουμε το καλό μας!Αν το ξέραμε θα είχαμε γλιτώσει απο πολλές, μικρές ή μεγάλες ταλαιπωρίες στη ζωή μας, τα νεύρα μας θα ήταν λιγότερο σπασμένα και εμείς πιο χαρούμενοι. Κανείς δεν ξέρει το "καλό" του, όπως και κανείς δεν έχει το κλειδί της ευτυχίας στο προσκεφάλι του. Όλοι πειραματιζόμαστε σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας μα και της καθημερινότητάς μας. Όσο όμως μεγαλώνουμε, είναι σοφό να αρχίζουμε να ξεχωρίζουμε τα πράγματα που μας ευχαριστούν, μέσα απο μια στίβα υποχρεώσεων, τυπικών σχέσεων, ανθρώπων και γεγονότων. Είναι σοφό, γιατί η ζωή γλιστράει απο τα χέρια μας και μπορεί να φύγει τελείως πριν προλάβουμε να αφουγκραστούμε σωστά την καρδιά μας, πριν προλάβουμε να απλώσουμε το χέρι σε αυτόν που ήδη έχει απλώσει το δικό του για να μας σηκώσει. Οι μέρες μας, το παρόν, γίνεται γρήγορα παρελθόν. Ας είναι όμως ένα παρελθόν ευχάριστο, με τις λιγότερες απώλειες και τα καλύτερα "συστατικά" τα οποία αργότερα θα αποτελέσουν μια κρυφή τράπεζα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών του μέλλοντος!

Θα χαρίσω στον εαυτό μου μια βόλτα. Τώρα που ανοίγει ο καιρός και η μια λιακάδα διαδέχεται την άλλη, δεν υπάρχει λόγος να κλεινόμαστε σε γκρίζα κτήρια. Υπάρχει όμως σοβαρός λόγος να βγούμε! Να ανοίξουμε την καρδιά μας στη φύση, να αποκαλυφθούμε εκεί όπως οι ήρωες της κλασσικής λογοτεχνίας! Στη φύση, κάτω απο το φως, στον καθαρό αέρα, να μιλήσουμε με τον εαυτό μας, να δούμε ποιοί είμαστε, τι ζητάμε, τι θέλουμε! Να γεμίσουνε τα μάτια μας εικόνες και τα ρουθούνια μας απο ευωδιές! Να αφήσουμε τα αφτιά μας στο θρόισμα των δένδρων και την αφή μας πάνω σε ένα λουλούδι! Τι πιο όμορφο; Όλες οι αισθήσεις μας εκεί, ξύπνιες!

4 σχόλια:

( fortounata) είπε...

πολύ σοφά τα λόγια σου,η φύση μας δίνει την ευκαιρία να προβληματιστούμε από την τελειότητά της,και να ανοίξει την καρδιά μας στο μεγαλείο της.φιλάκια κούκλα μου,κοίτα να ευχαριστηθείς την βόλτα σου.

( fortounata) είπε...

ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:)))

ΠΟΛΥ ΣΟΦΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ!!

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Έχεις πολύ δίκαιο αγαπητή φίλη.
Γι' αυτό χρειάζεται όλοι να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο χαρούμενη, πιο απολαυστική!
Και πάνω απ' όλα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας!
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι.