Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Οι συγγενείς μας, οι γονείς μας..

Σας καλημερίζω όλους! Είναι μια ακόμη ηλιόλουστη μέρα, προάγγελος του καλοκαιριού. Είμαι στο πατρικό μου μόνη και απολαμβάνω αυτή την ηρεμία και το πρωινό «χάζεμα» στο ιντερνετ χωρίς κανένα να μου λέει «μα πως κάθεσαι τόσες ώρες στο κομπιούτερ;».
Είναι αστείο, αν και μεγαλώνεις, για τους γονείς, όσο είναι γύρω σου και σε βλέπουν είσαι πάντα το παιδί τους. Νοιώθουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να σου δώσουν συμβουλή, κάθε άνεση να σε μαλώσουν ή να κρίνουν τις επιλογές σου. «Από αγάπη το κάνουμε» θα σου πουν, «από αγάπη και ενδιαφέρον! Αν δεν το κάνουμε εμείς ποιος θα το κάνει;». Αυτά τα λόγια είναι που δίνουν στους γονείς τον «αέρα» τους. Τα παιδιά όμως πάρα πολλές φορές θέλουν να ακούσουν την εσωτερική τους φωνή. Θέλουν να ζυγιάσουν τις καταστάσεις μόνα τους. Να πειραματιστούν, να κάνουν λάθη, να πέσουν στα χώματα και να χαρούν την κατρακύλα, ώσπου να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό.

Σήμερα το βραδάκι θα φύγω σε άλλη πόλη για να βρώ μια φίλη μου. Θα γυρίσω αύριο βράδυ…ο Μάιος δεν είναι μήνας του «σπιτιού».

Φεύγω τώρα για μια ποδηλατάδα στον ανοιξιάτικο αέρα!

9 σχόλια:

σθνδυ είπε...

Και γω τα σπάω με το σφυράκι στα παιδιά μου. Το καταλαβαίνω αλλά υπερισχύει η μάνα που θέλει να έχει άποψη για όλα. Μετά ζητάω συγγνώμη αν ήμουν καταπιεστική.
Προσπαθώ να αναρτήσω μπλογκ. Το πρώτο βήμα το έκανα, τώρα να δω πώς θα γράφω κ πώς θα το διαχειρίζομαι.Θα δούμε. Στα γεράματα θα τα μάθουμε όλα μαυτόν τον καρκίνο.
sundy

sundy είπε...

Σόρυ, πληκτρολόγησα με ελληνικούς χαρακτήρες.
sundy

sundy είπε...

Τώρα προσπαθώ να διαγράψω το μπλογκ κ δεν μπορώ η άσχετη. Μην το λαμβάνετε υπ όψιν σας
sundy

Fri είπε...

"ο Μάιος δεν είναι μήνας του «σπιτιού»"
Μου άρεσε αυτό...
Καλά να είσαι κούκλα και καλές βόλτες!

Sweet and bitter είπε...

Όλοι οι γονείς ίδιοι είναι! Λες και υπάρχει κάποιο "πρόγραμμα" που φορτώνει αυτόματα με το που αποκτούν παιδιά!

Θέλω κι εγώ ποδηλατάδα! (αλλά εδώ στην Αθήνα είναι δύσκολο)

Τα φιλιά μου!
Χαίρομαι που είσαι καλά! :)

mariakem1 είπε...

Ετσι ειναι οι γονεις καλη μου ειναι και αυτοι ανθρωποι και κανουν και λαθοι το θεμα ειναι να παραδειγματιζομαστε και αν τα καταφερουμε και γινουμε ποτε γονεις να γινουμε καλυτεροι.

sundy είπε...

Ακόμα παιδεύομαι με το μπλογκ. Το έφτιαξα εύκολα, αλλα παιδεύομαι γιατί δεν εμφανίζεται στο google. Μόνο εγώ που ξέρω την διεύθυνση μπορώ να γράψω, οποτε είναι μάλλον άχρηστο έτσι
sundy

me είπε...

Η αλήθεια είναι πως οι γονείς πάντα κινούνται από αγάπη. Ακόμα και τα κίνητρα των λαθών τους είνα η αγάπη, απλά ...έτσι σκέφτονται. Τους οφείλουμε πάντα σεβασμό και την αγάπη μας, όταν μεγαλώνουμε βέβαια όχι και την υπακοή μας...
Καλά κάνεις κορίτσι μου και πηγαίνεις ποδηλατάδα, πηγαίνεις περιπάτους έτσι μας ...βοηθάς και μας.
Sundy, μην παραιτηθείς...φτιάξε το μπλοκ.Στην αρχή στείλε μας την διευθύνσή του να μπαίνουμε και εμείς..πολλά ζητάω;;
φιλιά

sundy είπε...

sundy: Προς όλα τα κορίτσια. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια όλων σας. Σόρυ sweety δεν θέλω να σου κάνω αντίπραξη, θα συνυπάρχουμε ειρηνικά κ φιλικά όπως κ fίλες είμαστε. Δίνοντας πχ την λέξη κλειδί sundy δεν εμφανίζεται το μπλογκ μου. Δεν βγαίνει το μπλογκ μου με λέξεις κλειδια, παιδεύομαι 2 μέρες τώρα. Σημειώνω, μόνη χωρίς καμιά βοήθεια το έφτιαξα. Σας το γράφω εδώ για να με βρίσκετε, πληκτρολογώντας την διεύθυνση.
www.sundycancer.blogspot.com