Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Οκτώβρης...φύλαγε το στήθος σου


Ο Οκτώβρης είναι μήνας αφιερωμένος στην αφύπνιση όλων σχετικά με τον Καρκίνο του μαστού. Θα έχετε ήδη προσέξει τις τηλεοπτικές καμπάνιες (π.χ από το «ΑγκαλιάΖΩ») οι οποίες κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον διαφόρων ηλικιών (με τους όλο μυστήριο πετυχημένους διαλόγους τους).

Ναι, ο καρκίνος του μαστού δεν είναι πια ταμπού, και αυτό το βήμα της εποχής μας μακάρι να βοηθήσει και να οδηγήσει τις γυναίκες σε μια καλύτερη πρόληψη. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει πια ηλικία η συγκεκριμένη νόσος και το ελάχιστο που μπορεί η κάθε γυναίκα να κάνει για το συγκεκριμένο θέμα, είναι μια ψηλάφηση σε τακτά διαστήματα (έχει δεν έχει ιστορικό), μια μαστογραφία ή ακόμη και μια αυτοεξέταση. Το τελευταίο μπορεί να «μαθευτεί» στους διάφορους συλλόγους (υπάρχουν σχετικά Links και σε αυτό το blog) ή μετά από «μελέτη» έντυπου υλικού. Είναι τόσο εύκολο να προσέξουμε τον εαυτό μας και ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσουμε και να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη.

2 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

Μπήκα σε κάποια από τα site που έχεις στα λινκς και διάβασα για τον καρκίνο. Έμαθα πράγματα που ούτε καν φανταζόμουν. Δυστυχώς κανένας καρκίνος δεν έχει πια ηλικία..
Να είσαι καλά! Καλό βράδυ!

Sweet December είπε...

για γυάλινο δάκρυ

Χαίρομαι που έγινα αφορμή για πληροφόρηση. Και εγώ πραγματικά δεν ήξερα πολλά,μάλλον σίγουρα αγνοούσα τα περισσότερα...

Να είμαστε καλά!
Φιλιά,καλό Σ/Κ