Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Οι ομορφιές της ζωής

Την Παρασκευή, δύο φορές το ίδιο βράδυ, άκουσα το «η ζωή είναι ένα πολύτιμο δώρο που πρέπει να το αξιοποιούμε με κάθε τρόπο, καθημερινά». Η γυναίκα που πρόφερε αυτές τις λέξεις δε γνωρίζει από τι νόσησα και τι μου συμβαίνει. Το θέμα όμως είναι όχι τι πέρασα αλλά ότι έφτασα στο σημείο να καταλαβαίνω τη βαρύτητα και την αλήθεια που κρύβουν στον πυρήνα τους αυτά τα λόγια.
«Η ζωή είναι γλυκιά» ναι είναι! Απλά όταν είσαι στη δίνη του κυκλώνα, όταν σε κουκουλώνουν τα προβλήματα δεν μπορείς να το δεις. Όταν όμως τα προβλήματα αρχίζουν να ξεθωριάζουν στο μυαλό σου, τότε μόνο καταλαβαίνεις τι έχει συμβεί. Καταλαβαίνεις ότι επέζησες από ένα μεγάλο ναυάγιο, μάζεψες όλες σου τις δυνάμεις και βγήκες στη στεριά, ενώ κάποιοι άλλοι εγκατέλειψαν. Δε σε κουβάλησε κανείς, μόνος κολύμπησες ως την αμμουδιά. Και είναι ωραία η αίσθηση του «τα κατάφερα!».
Είμαι καλά, και μερικές φορές απορώ με τον ίδιο μου τον εαυτό για την ψυχραιμία μου και για το πόσο γενναία αντιμετωπίζω το μέλλον. Έχω διώξει τους φόβους μου όλους.

Έχω κάνει διάφορα πράγματα από τότε που γύρισα από τις ακτινοθεραπείες. Σχεδόν καθημερινά πηγαίνω στη θάλασσα, βγήκα λίγο, βοήθησα την κολλητή μου στο πακετάρισμα για την μετακόμισή της, πήγα σε συναυλία, στο θέατρο, στα μπουζούκια, χόρεψα και ήπια (ok κάπνισα και λίγο..). Δε βρήκα το νόημα της ζωής γιατί τελικά δεν το έψαξα, αλλά μήπως υπάρχει τελικά. Αν υπάρχει όμως, νομίζω πως είναι κάτι πολύ απλό, είναι η ίδια η ανάσα μας, ο χτύπος της καρδιάς μας και των ανθρώπων που έχουμε δίπλα μας. Είναι η καλοκαιρινή πανσέληνος, οι ομορφιές τις φύσης που είναι τόσο κοντά μας αλλά μονίμως τις αγνοούμε. Στα απλά, εκεί βρίσκεται η ουσία....

Υ.Γ Η φωτό είναι απο το κινητό μου, μια χειμωνιάτικη καρδιά με πεταλούδες που ομόρφαινε κάποτε το σταθμό Λαρίσης του μετρό, τότε που κάθε 15 ήμουν στην Αθήνα ;-)

8 σχόλια:

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

καλά έκανες γλυκειά μου. αυτό είναι η ζωη. Να ερωτεύεσαι, να γελάς, και που και που να κάνεις και κανένα τσιγαράκι μη σου πω και πουράκι που δίνει και περισσότερο image....

Sweet December είπε...

για πρασινη κλωστη δεμενη

Χεχε!Καλά, μακάρι το κάπνισμα να γίνει παρελθόν για μένα ;-) Η αλήθεια είναι βέβαια πως δεν καπνίζω όπως παλιά..η μάνα μου φωνάζει..εγώ πάλι ξέρω ότι δεν καπνίζω καθημερινά,μόνο όταν μου κάνει κέφι,σε καμιά ταβερνούλα, σε κανα μπαράκι...Φιλιά!

ILive2LoveMe είπε...

Η ζωή βρίσκεται στα απλά, ακριβώς :) Στις μικρές χαρές που έρχονται απρόσκλητες και είναι τόσο όμορφες. Στη φύση, στο χαμόγελο των ανθρώπων, στη βοήθεια που προσφέρουμε στην αγάπη που δίνουμε και λαμβάνουμε. Σε όλα αυτά που στη καθημερινότητά μας θεωρούμε 'τίποτα' καμιά φορά. Είναι όμως τα ΠΑΝΤΑ.
Να χαίρεσαι πάντοτε, να περνάς υπέροχα! Ε τώρα το τσιγαράκι, καπνίζω, αλλά δεν βοηθά την κατάσταση καλά θα είναι να μην το ξαναρχίσεις συστηματικά πλέον. Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι να το ελλατώσουμε!
Φιλιά πολλά!! Καλό απόγευμα!

Roadartist είπε...

κάπνισε, βγες, κολυμπα.. 'κανε καθε ειδους τρελα'.. :) και εσυ και ολοι μας..
τα πιο γλυκα φιλια μουυυ και μια μεγαλη διαδικτυακη αγκαλια :)

Sweet December είπε...

για ilive2loveme

E,ναι,φυσικά και το τσιγάρο δε βοηθάει...Πάντως κάθε μέρα δεν καπνίζω,μια στο τόσο αλλά πρέπει και αυτό να το κόψω...Δεν είναι δα και τόσο δύκολο,όλα στο μυαλό είναι ;-)

Φιλάκια!

για roadartist

Ανταποδίδω την αγκαλιά!!!Να σαι καλά!Φιλάκια και ΖΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ!

child in time είπε...

kalitera na min ksanakapniseis apla prospathise na min to skeftese gia na to ksexaseis grigorotera...skepsou oti auto se voithisei perissotero sti maxi pou dineis...elpizo ta atoma pou theleis na einai dipla sou kai na se voithane se kathe sou provlima.kala ekanes kai vgikes ekso sta mpouzoukia ti kalitero????(ta letreuo:P)filakia polla kai mia zesti kalimera gia na niotheis oti an kai makria sou emeis eimaste konta sou,dipla sou ka8e mera:)

Sweet December είπε...

για child in time

καλημέρα και απο μένα!Θα προσπαθήσω να μην ξανακαπνίσω...το ξέρω και εγώ ότι τελικά κάθε "τζούρα" είναι και μια μικρή δοκιμασία σε ένα ήδη κουρασμένο οργανισμό απο τις χμθ.Για να δούμε,πάντως όλα είναι στο μυαλό.

Φιλάκιαααα

Wolfgirl είπε...

Το Post σου με συγκήνησε πολύ.... Ναι , η γλύκα της ζωής εμφανίζετε στα απλά πράγματα και συνηθησμένα, απλά οι περισότεροι δεν το καταλαβένουν και δεν νιώθουν ευχαριστημένοι...Θέλουν πολλά αλλά δεν ξέρουν πως η ευτυχία της ζωής βρίσκετε δίπλα τους... Καλά έκανες και βγήκες και πέρασες καλα και να συνεχίζεις έτσι! Να περνάς πάντα καλα γλυκιά μου! Να είσαι καλα και οτι επυθυμείς να το βρείς...Δεν χρειάζετε να πω για το τσιγάρο απλα να προσέχεις λίγο δεν κάνει καλό το ξέρεις κ εσύ....Καλή σου μέρα